Sökning: "Sticky Notes"

Visar resultat 1 - 5 av 71 uppsatser innehållade orden Sticky Notes.

  1. 1. Kvinnliga ledares navigering genom glaslabyrinten : En kvalitativ studie om kvinnliga ledares upplevelser av att leda i den svenska bygg- och anläggningsbranschen

    Kandidat-uppsats, Högskolan i Skövde/Institutionen för handel och företagande

    Författare :Alida Agardsson; Alice Blomquist; Emmalisa Engström; [2023]
    Nyckelord :Female leadership; gender in management; female leaders in male dominated industries; female leaders and work-life balance; breaking the glass ceiling; sticky floor; the glass labyrinth; Kvinnligt ledarskap; könsskillnader i ledarskap; kvinnliga ledare i mansdominerade branscher; kvinnliga ledare och balansen mellan privat- och arbetsliv; krossa glastaket; klibbiga golvet; glaslabyrinten;

    Sammanfattning : Följande examensarbete ämnar undersöka och förmedla en djupare bild av kvinnliga ledares upplevelse av att leda i den svenska bygg- och anläggningsbranschen. Uppsatsen är en kvalitativ studie där åtta kvinnliga ledare djup-intervjuats om deras personliga upplevelser gällande de utmaningar som de navigerat sig genom under sitt avancemang i arbetslivet. LÄS MER

  2. 2. Vilken metod är effektivast för fångster av fyrtandad rapsvivel i kål och raps?

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Ecology

    Författare :Anton Sandmark; [2023]
    Nyckelord :fyrtandad rapsvivel; Ceutorhyncus pallidactylus; raps; Brassica napus; kål; Brassica oleracea; IPM; fångstmetoder; gulskål; gul klisterfälla;

    Sammanfattning : Odling av frilandsgrönsaker står inför många utmaningar. För svenska kålodlare har det på senare år uppkommit problem med skadegöraren fyrtandad rapsvivel, Ceutorhynchus pallidactylus (Marsh.) (Coleoptera: Curculionidae). Larverna av C. LÄS MER

  3. 3. Investigation of the impact of different sugar compositions on the moisture absorption of hard candy when exposed to a humid environment

    Master-uppsats, Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master)

    Författare :Gila van den Eijnde; [2023]
    Nyckelord :Hard candy; Sugar composition; Hygroscopicity; Moisture absorption; Shelf life; Product stability; Food technology; Technology and Engineering;

    Sammanfattning : Hard candy is hygroscopic, implying that hard candy readily absorbs moisture from the environment, resulting in adverse changes in the texture and appearance of the candy. This thesis investigates the impact of different sugar compositions on the moisture absorption of hard candy when exposed to a humid environment. LÄS MER

  4. 4. Study of the effects of the operating conditions of a decanter centrifuge on a pilot-scale protein recovery setup from cold-pressed rapeseed press cake

    Master-uppsats, Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master)

    Författare :Sergio de La Cruz Padilla; [2023]
    Nyckelord :By-product; Rapeseed press cake; protein; Food engineering; Agriculture and Food Sciences; Technology and Engineering;

    Sammanfattning : There is significant evidence to suggest that diets that include high levels of meat consumption have negative effects on both the environment and human health. As a result, efforts are being made to identify and characterize more plant-based proteins, such as those found in rapeseed. LÄS MER

  5. 5. Mouthfeel Assessment of Tetra Pak Paper Straws: Exploring the Correlation between Instrumental Measurements and Sensory Evaluation

    Master-uppsats, Lunds universitet/Förpackningslogistik

    Författare :Natchaya Hanprerakriengkrai; [2023]
    Nyckelord :mouthfeel; paper straws; correlations; instrumental measurement; sensory evaluation; Technology and Engineering;

    Sammanfattning : The implementation of the Single-Use Plastics Directive has gained significant attention due to the detrimental impacts of plastic pollution, leading to the transition from plastic straws to paper straws for Tetra Pak’s portion-size carton packages. However, the acceptance of paper straws could be hindered by negative mouthfeel perceptions, which customers find the difficulties to accurately describe them. LÄS MER