Sökning: "Swedish Board of Agriculture"
Visar resultat 6 - 10 av 174 uppsatser innehållade orden Swedish Board of Agriculture.
6. Ekonomisk värdering av åtgärder och dess effektivitet mot renkavle (Alopecurus myosuroides Huds.)
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of People and SocietySammanfattning : Renkavle är ett ettårigt gräsogräs som är mycket konkurrenskraftigt och ofta förekommer i höstsådda grödor. Gräsogräset har skapat sig ett stabilt fäste i stora delar av Skåne, på Gotland samt Väster och Östergötlands slättbygder. LÄS MER
7. Vilken metod är effektivast för fångster av fyrtandad rapsvivel i kål och raps?
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of EcologySammanfattning : Odling av frilandsgrönsaker står inför många utmaningar. För svenska kålodlare har det på senare år uppkommit problem med skadegöraren fyrtandad rapsvivel, Ceutorhynchus pallidactylus (Marsh.) (Coleoptera: Curculionidae). Larverna av C. LÄS MER
8. Skyddet för jordbruksmark vid fastighetsbildning
Master-uppsats, Lunds universitet/FastighetsvetenskapSammanfattning : The protection of farmland in property formation relies heavily on one part of the Swedish property formation law, 3 kap. 6 § fastighetsbildningslagen. LÄS MER
9. Jordförvärvslagens praktiska tillämpning – En studie av Jordbruksverkets praktiska tillämpning av beviljandegrunden särskilda skäl när beslut om förvärvstillstånd fattas för juridiska personer.
Kandidat-uppsats, Lunds universitet/Juridiska institutionen; Lunds universitet/Juridiska fakultetenSammanfattning : Agriculture and forestry are important to Swedish society, not only in terms of employment and exports, but also from a historical perspective. Traditionally, agricultural and forestry land has usually been inherited between generations. LÄS MER
10. Legumes as protein-based alternatives to meat: A case study of Färsodlarna and Stacky’s
Master-uppsats, Uppsala universitet/Institutionen för geovetenskaperSammanfattning : The urgent action needed to achieve the goals within the Paris Agreement and restrict the increase of global warming to 1,5 degrees calls for adaptation across the whole of society. One way to reduce anthropogenic greenhouse gas emissions is to enable a transition towards a sustainable food system, from meat products to more plant-based products including the consumption of more legumes. LÄS MER