Sökning: "The Vegetarian"
Visar resultat 6 - 10 av 149 uppsatser innehållade orden The Vegetarian.
6. PROCESSEN ATT FÖRÄNDRA EN LIVSSTIL : En sense-makingstudie med fokus på vegetarianer och veganers erfarenheter av förändrade matvanor
Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Sociologiska institutionenSammanfattning : The purpose of this paper is to examine how vegetarians and vegans ascribe meaning to the process of changing from a meat-based to a plant-based diet. Using Brenda Dervin's sense-making methodology, I look into the complex and dynamic ways vegetarians and vegans experience their worlds. LÄS MER
7. Where's the beef? A quantitative study of the impact of advertising claims on consumer beliefs, attitudes and behavioral intentions in the context of plant-based meat
D-uppsats, Handelshögskolan i Stockholm/Institutionen för företagande och ledningSammanfattning : With a growing population to feed and increased focus on reducing unsustainable (for both the planet and the body) food practices, meat consumption and reduction has become a hot topic. Although an increasing number of people are choosing to ditch dairy and say no to meat, most people in the Western world do consume meat, and enjoy doing it. LÄS MER
8. TRÄDGÅR'N
Kandidat-uppsats, KTH/ArkitekturSammanfattning : Hur blir en familj på 4 personer självförsörjande på grönsaker? Hur beskär du ett fruktträd? Hur får du dina råvaror att hålla länge? Hur förädlar du dina råvaror? För att bromsa den globala uppvärmningen behöver vi arbeta parallellt på flera fronter. Genom att bruka jorden och odla lokalt skapar vi naturliga kolsänkor samtidigt som utsläppen från transporter minskar. LÄS MER
9. Maten, människan och monstret : En komparativ analys av köttets makt och påverkan i Mo Yans Granatkastaren och Han Kangs Vegetarianen
Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för kultur- och medievetenskaperSammanfattning : This essay analyzes the role and power of edible meat in the Swedish translations of Pow! by Mo Yan and The Vegetarian by Han Kang. The focus is on the main characters and their relation to meat-eating, their choices of eating or not eating meat, and the way meat influences their lives. LÄS MER
10. Motivations and sustainability perceptions for following a pescatarian diet
Magister-uppsats, Högskolan i Gävle/Avdelningen för byggnadsteknik, energisystem och miljövetenskapSammanfattning : In the past sixty years, demand for seafood products for human consumption has increased sixfold. With increasing wealth, increased attention for healthy diets and increasing concerns for environmental issues, it is expected that people will shift away from the consumption of terrestrial animals and move towards pescatarian, vegetarian and vegan dietary patterns. LÄS MER