Avancerad sökning
Visar resultat 1 - 5 av 149 uppsatser som matchar ovanstående sökkriterier.
1. Kött, Genus och Crossfit
Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för globala studierSammanfattning : While meat is a great source of protein that brings satisfaction to people worldwide, it also presents a significant global challenge. Statistics have shown that men consume more meat than women, which can be understood through the performance of gender which occurs in our society. Women are more open to try plant based food in comparison to men. LÄS MER
2. Identifying motivations and barriers to vegetarian diets--An exploratory study on young internationals in Sweden
Master-uppsats, Lunds universitet/Internationella miljöinstitutetSammanfattning : Our current food system is a significant contributor to anthropogenic greenhouse gas (GHG) emissions, land and water use, biodiversity loss among other issues. In order to achieve the sustainability agendas, a shift in the food system is required. LÄS MER
3. Hållbar konsumtion och produktion, ett sociovetenskapligt dilemma : - En analys av högstadieelevers argumentation inom vegetarisk kost.
Uppsats för yrkesexamina på avancerad nivå, Stockholms universitet/Institutionen för ämnesdidaktikSammanfattning : This study intended to examine Swedish upper secondary school students' argumentation related to the socioscientific issues about sustainable consumption and production, where the students take a position more specifically about a vegetarian diet. Examining sustainable development as an SSI becomes natural here as it is a constantly emerging feature in both the media but also within the school where it is used to give students a developing knowledge to be able to make informed decisions for future problems. LÄS MER
4. Strukturkalkning som åtgärd för att minska övergödning i Dalboslättens avrinningsområden
Kandidat-uppsats, Karlstads universitet/Fakulteten för hälsa, natur- och teknikvetenskap (from 2013)Sammanfattning : Alla organismer är beroende av fosfor (P) och kväve (N) för att kunna tillväxa och överleva, därför tillsätts dessa näringsämnen i höga doser till jordbruksmark i form av gödsel. Detta gör att jordbruket tillsammans med en ökad nederbörd kan öka avrinning av näringsämnen (framför allt P och N) från jordbruksmark till vattendrag. LÄS MER
5. Sveriges bästa ekologiska kommun : en studie om Örebro kommuns implementering av den svenska livsmedelsstrategins inriktningsmål
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Urban and Rural DevelopmentSammanfattning : I en värld där problemen kring klimat och miljö blir allt större, måste vi anpassa våra vanor för att lämna över jorden till nästa generation. År 2017 trädde en nationell livsmedelsstrategi i kraft, där hela livsmedelskedjan är inkluderad. LÄS MER