Sökning: "Vegetarian motivation"
Visar resultat 1 - 5 av 13 uppsatser innehållade orden Vegetarian motivation.
1. Identifying motivations and barriers to vegetarian diets--An exploratory study on young internationals in Sweden
Master-uppsats, Lunds universitet/Internationella miljöinstitutetSammanfattning : Our current food system is a significant contributor to anthropogenic greenhouse gas (GHG) emissions, land and water use, biodiversity loss among other issues. In order to achieve the sustainability agendas, a shift in the food system is required. LÄS MER
2. Motivations and sustainability perceptions for following a pescatarian diet
Magister-uppsats, Högskolan i Gävle/Avdelningen för byggnadsteknik, energisystem och miljövetenskapSammanfattning : In the past sixty years, demand for seafood products for human consumption has increased sixfold. With increasing wealth, increased attention for healthy diets and increasing concerns for environmental issues, it is expected that people will shift away from the consumption of terrestrial animals and move towards pescatarian, vegetarian and vegan dietary patterns. LÄS MER
3. Hinder och lösningar för ett klimatsmart liv
Master-uppsats, Lunds universitet/Miljövetenskaplig utbildning; Lunds universitet/Centrum för miljö- och klimatvetenskap (CEC)Sammanfattning : Barriers and solutions to reducing the personal carbon footprint 60-70% of the global CO2-emissions are directly related to our lifestyle and changing our behaviour has a huge mitigation potential. However, many find it difficult to change their lifestyle and the factors facilitating personal behavioural change are poorly understood. LÄS MER
4. Ungdomars tankar kring vegetariska livsmedel : Fokusgruppsintervjuer med elever i årskurs 9
Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för kost- och måltidsvetenskapSammanfattning : Bakgrund: Tidigt i livet socialiseras barn in i tankar och normer kring mat och måltider och dess betydelse för hälsan, dessa följer med dem under hela livet. Köttproduktionen i Sverige har negativ påverkan på miljön och vår köttkonsumtion har ökat med 40% sedan 90-talet. LÄS MER
5. Vegetarisk mat och shopping i praktiken : En kvalitativ studie om hur unga vuxna hanterar vegetarisk shopping
Magister-uppsats, Högskolan i Borås/Akademin för textil, teknik och ekonomiSammanfattning : Syftet med denna studie är att studera och analysera hur konsumenter hanterar shopping av vegetariska livsmedel i praktiken. För att svara på detta används en kvalitativ metod i form av12 individuella intervjuer. Studien har använt sig av ett urval på nio kvinnor och tre män i åldrarna 19-25, alla konsumenter av vegetariska livsmedel. LÄS MER