Sökning: "The Vegetarian"

Visar resultat 16 - 20 av 149 uppsatser innehållade orden The Vegetarian.

  1. 16. Hur ser matkonsumtionen ut för barn i åldrarna 6-8 år i skolan och på fritidsverksamheten? : En enkätstudie

    Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för kost- och måltidsvetenskap

    Författare :Sandra Mellgren; Emma Holmborn; [2022]
    Nyckelord :mat; skola; matkonsumtion; barn; 6-8 år; enkät; fritidsverksamhet;

    Sammanfattning : Bakgrund Resultatet från Riksmaten – Barn 2003 konstaterade att barn i Sverige äter för mycket mättat fett, samt söta och salta livsmedel. Skolan är en plats som möjliggör tidig grundläggning av hälsosamma matvanor. Att tidigt i livet ha möjlighet att etablera hälsosamma matvanor kan påverka framtida livsmedelsval. LÄS MER

  2. 17. Kosthållningars olika betydelse för elevers hälsa och skolgång

    Uppsats för yrkesexamina på grundnivå, Malmö universitet/Fakulteten för lärande och samhälle (LS)

    Författare :Hampus Nilsson; Julia Ljungbrant; [2022]
    Nyckelord :Diet; education; health; omnivore; performance; school; school results; vegan; vegetarian; Allätare; hälsa; kosthållning; prestation; skola; skolresultat; utbildning; vegan; vegetarian;

    Sammanfattning : The work aims to contribute to the field of educational science regarding how students are affected in school depending on the intake of animal products. Information about the area has been searched on several databases, mainly on Libsearch. The articles from the results were found through the databases Libsearch and Swepub. LÄS MER

  3. 18. Fördelar och nackdelar med veganska fodermedel till hund : kan man möta hundens näringsbehov?

    Uppsats för yrkesexamina på grundnivå, SLU/Dept. of Animal Nutrition and Management

    Författare :Alexandra Strand; Lina Svennevid; [2022]
    Nyckelord :aminosyror; brist; djurägare; marknad; miljö; näring; näringsämnen; näringsbehov; proteinkälla; sammansättning; smältbarhet;

    Sammanfattning : När hunden blir en del av familjen appliceras människornas värderingar på dess djurhållning. Värderingarna kan vara av etisk, religiös, miljömässig och hälsomässig karaktär, vilket kan påverka djurägarens val av foder till sina hundar. LÄS MER

  4. 19. How can a dynamic digital food menu nudge customers towards sustainable choices?

    Kandidat-uppsats, Malmö universitet/Fakulteten för teknik och samhälle (TS)

    Författare :Albin Ahlbeck; [2022]
    Nyckelord :nudging; knowledge-based-system; sustainability; food;

    Sammanfattning : Since agriculture is a large source of emissions today, changes in our food production and consumption are required to reach EU climate goals. This study aims to find out if nudging combined with knowledge-based system can be used to influence customers’ choice towards more sustainable food. LÄS MER

  5. 20. Förädling av design för ett veganskt varumärke inom dagligvaruhandeln i syfte att fler ska lockas till att köpa dess produkter

    Kandidat-uppsats, Linköpings universitet/Medie- och Informationsteknik; Linköpings universitet/Tekniska fakulteten

    Författare :Emelie Nordenberg; Hanna Öhberg; [2022]
    Nyckelord :;

    Sammanfattning : I dagens matvarubutiker finns ofta tusentals produkter på hyllorna och flera olika varumärken som erbjuder liknande varor. Inom det vegetariska och veganska segmentet tillkommer ständigt nya varumärken och produkter och allt fler väljer att äta vegetariskt och veganskt. LÄS MER