Sökning: "Allätare"

Visar resultat 1 - 5 av 16 uppsatser innehållade ordet Allätare.

  1. 1. Plants for everyone : prospects of upscaling consumption of plant-based protein products

    Master-uppsats, SLU/Dept. of Urban and Rural Development

    Författare :Clara Landsbo; [2022]
    Nyckelord :plant-based protein products; consumption; lifeworld; discourse; habit; culture; motivation;

    Sammanfattning : A change towards a more sustainable food consumption is necessary in order to mitigate climate change. Changing diets and preferences from animal-based to plant-based has a great potential to reduce impact on the environment. However, this requires action in both local and global contexts. LÄS MER

  2. 2. Effekter av torka och vall på marklevande nematoder

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Ecology

    Författare :Linda Nilsson; [2022]
    Nyckelord :nematoder; torka; markfuktighet; vall; växtföljd;

    Sammanfattning : Nematoder finns i stora mängder i marken och påverkar jordbruket på flera sätt. Det finns nematoder som har en positiv inverkan då de bidrar till markens näringsomsättning och mobiliserar kväve men det finns även växtätande nematoder som kan orsaka skördeförluster. LÄS MER

  3. 3. Kosthållningars olika betydelse för elevers hälsa och skolgång

    Uppsats för yrkesexamina på grundnivå, Malmö universitet/Fakulteten för lärande och samhälle (LS)

    Författare :Hampus Nilsson; Julia Ljungbrant; [2022]
    Nyckelord :Diet; education; health; omnivore; performance; school; school results; vegan; vegetarian; Allätare; hälsa; kosthållning; prestation; skola; skolresultat; utbildning; vegan; vegetarian;

    Sammanfattning : The work aims to contribute to the field of educational science regarding how students are affected in school depending on the intake of animal products. Information about the area has been searched on several databases, mainly on Libsearch. The articles from the results were found through the databases Libsearch and Swepub. LÄS MER

  4. 4. Ökar risken att drabbas av matförgiftning vid konsumtion av animaliska livsmedel?

    Magister-uppsats, SLU/Department of Molecular Sciences

    Författare :Madeleine Liefke; [2022]
    Nyckelord :Matförgiftning; livsmedelsburen sjukdom; smitta; mikroorganism; livsmedelshygien; allätare; vegan; animaliska livsmedel; vegetabiliska livsmedel; blandade rätter; kosthållning;

    Sammanfattning : Förekomsten av matförgiftningar är ett omfattade problem världen över. Förutom att det innebär ett lidande för den som insjuknat och i värsta fall kan leda till döden, orsakar matförgiftningar även samhällsförluster i form av sjukfrånvaro, sjukersättningar, belastning på sjukvården och produktionsbortfall. LÄS MER

  5. 5. Effects of diversified cropping on arthropod communities

    Master-uppsats, SLU/Dept. of Ecology

    Författare :Eira Eksvärd; [2022]
    Nyckelord :carabids; spiders; traits; organic amendments; ley legacy effects;

    Sammanfattning : Även intensiva moderna jordbruk är beroende av ekosystemtjänster som organismer bidrar med såsom biologisk bekämpning av skadedjur. Effekten av biodiversitet på ekosystemprocesser förklaras inte i tillräcklig grad av taxonomisk mångfald, utan beror snarare på mångfalden av funktionella egenskaper bland arterna. LÄS MER