Sökning: "smältbarhet"
Visar resultat 1 - 5 av 53 uppsatser innehållade ordet smältbarhet.
1. Correlation between Normalized Difference Vegetation Index (NDVI) and in vitro organic matter digestibility (IVOMD) of reindeer pasture plants : Korrelation mellan Normalized Difference Vegetation Index (NDVI) och smältbarhet av renbetesväxter i vomvätska in vitro (VOS)
Master-uppsats, SLU/Dept. of Animal Nutrition and ManagementSammanfattning : Renen livnär sig på många olika betesväxter och den följer växtfenologins utveckling under barmarkssäsongen, vilket resulterar i högkvalitativt foderintag. Levande växtbiomassa kan uppskattas på landskapsnivå genom att använda vegetationsindex som värderar vegetation utifrån spektrala mätningar. LÄS MER
2. Complementary porridge based on pearl millet and cow pea : the effect of traditional processing techniques and cooking methods on pasting properties and in vitro starch digestibility
Master-uppsats, SLU/Department of Molecular SciencesSammanfattning : In Mozambique, malnutrition in children under 5 years is a serious concern. The condition is thought to be owing to nutritionally inferior diets and improper feeding practices on a mainly cereal-based diet, where porridges from millet- and legume-flours constitute the major staple food. LÄS MER
3. Protein digestibility of biorefined juice from fresh and ensiled ley crops in growing pigs
Master-uppsats, SLU/Dept. of Animal Nutrition and ManagementSammanfattning : The study aimed to evaluate the protein and amino acid digestibility of press juice from biorefined ley crops in the form of fresh (FPJ) and silage (SPJ) when included as an ingredient in liquid diets for pigs. The juice was extruded from ley crops mixture (grass-clover). LÄS MER
4. Svenska hundägares inställning till spannmålsfritt foder : en enkätstudie
Uppsats för yrkesexamina på grundnivå, SLU/Dept. of Clinical SciencesSammanfattning : Det finns ett enormt utbud av foder att välja mellan som hundägare idag. En typ av foder som under de senaste decennierna ökat i popularitet är spannmålsfritt foder. I spannmålsfria foder ersätts spannmål ofta med baljväxter som ärtor och linser. LÄS MER
5. Biokol som tillsats i vallensilage utfodrat till mjölkraskvigor : inverkan på konsumtionsförmåga, smältbarhet, träckens konsistens och färg, samt djurens renhet
Master-uppsats, SLU/Dept. of Animal Nutrition and ManagementSammanfattning : Biokol är en produkt som tillverkas av organiskt material eller biomassa i en process som kallas pyrolys, då materialet upphettas i en temperatur från 350 till 1000 ̊C i en syrefri miljö. Biokol är lagringsstabil under lång tid innan den bryts ned och fungerar därför som kolsänka. LÄS MER