Sökning: "press juice"

Visar resultat 1 - 5 av 7 uppsatser innehållade orden press juice.

  1. 1. Protein digestibility of biorefined juice from fresh and ensiled ley crops in growing pigs

    Master-uppsats, SLU/Dept. of Animal Nutrition and Management

    Författare :Jhon William Perez Davila; [2023]
    Nyckelord :protein digestibility; amino acids; ley crops; silage; biorefinery; press juice; growing pigs;

    Sammanfattning : The study aimed to evaluate the protein and amino acid digestibility of press juice from biorefined ley crops in the form of fresh (FPJ) and silage (SPJ) when included as an ingredient in liquid diets for pigs. The juice was extruded from ley crops mixture (grass-clover). LÄS MER

  2. 2. Sura dryckers inverkan på biaxiala böjhållfastheten hos en litiumdisilikatbaserad glaskeram

    Kandidat-uppsats, Malmö universitet/Odontologiska fakulteten (OD)

    Författare :Willy Al Atabi; Mahmoud Mahmoud; [2022]
    Nyckelord :;

    Sammanfattning : Sammanfattning Syfte: Syftet med studien var att undersöka om böjhållfastheten pålitiumdisilikatbaserad glaskeram som har framställts genom pressteknik påverkasav en energidryck (NOCCO) och apelsinjuice motsvarande 13-års förbrukning. Material och metod: Totalt tillverkades 30 provkroppar genom att pressas i IPSe.max Press®. LÄS MER

  3. 3. Performance of dairy cows fed grass-clover silage or biorefined silage pulp of grass-clover silage

    Master-uppsats, SLU/Dept. of Animal Environment and Health

    Författare :Matilda Larsson; [2021]
    Nyckelord :biorefined silage; silage pulp; forage; milk production; dairy cow;

    Sammanfattning : Grass and legumes can do ecosystem services like no other crops and are one of the biggest contributions to protein in dairy cow diets. Biorefining of silage, makes it possible to produce a high-fibre silage pulp (SP) that can be fed to ruminants and a local high-quality protein feed (press juice) for monogastric animals. LÄS MER

  4. 4. Development of a Near Infrared Spectroscopy Model for Prediction of Fibre Compounds in Alfalfa

    Master-uppsats, Lunds universitet/Teknisk mikrobiologi

    Författare :Christina Andersen; [2020]
    Nyckelord :alfalfa; lucerne; medicago sativa; green protein powder; NIR; near infrared spectroscopy; model development; matlab; PLS; partial least squares; PCA; principal component analysis; SNV; standard normal variate; fibre prediction; TDF; total dietary fibre; applied microbiology; teknisk mikrobiologi; Technology and Engineering;

    Sammanfattning : Background: This project investigates if it is possible to develop a calibration model from near infrared (NIR) spectroscopic measurements, for determination of the amount and type of fibre fractions within protein powder produced from the legume alfalfa, without performing wet experiments. Alfalfa is also known as Medicago sativa and lucerne, but is in this project further referred to as alfalfa. LÄS MER

  5. 5. Magsår hos högpresterande hästar : inverkan av utfodring och träning

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Biomedical Sciences and Veterinary Public Health

    Författare :Hanna Bjarnestig; [2018]
    Nyckelord :diet; häst; magsår; motion; träning; tävling;

    Sammanfattning : Magsår hos högpresterande hästar är vanligt förekommande. Det uppstår när pH i magsäcken är lågt, buffertkapaciteten inte är tillräckligt hög och slemhinnan inte är tillräckligt skyddad från den sura miljön. LÄS MER