Sökning: "animal industry"
Visar resultat 6 - 10 av 291 uppsatser innehållade orden animal industry.
6. Evaluating the potential of circular food waste management : A focus on insect feed utilization
Master-uppsats, KTH/Hållbar utveckling, miljövetenskap och teknikSammanfattning : Approximately a third of all food produced globally is thrown away, causing both unnecessary environmental impact and unnecessary costs for producers and consumers. Food waste occurs in all steps in the supply chain, from primary production to retail stores, restaurants, and households. LÄS MER
7. On-farm slaughter and emergency slaughter in Sweden : prerequisites for reducing food loss of pigs and cattle
Master-uppsats, SLU/Department of Molecular SciencesSammanfattning : Although consumers are responsible for much food waste, recent studies have shown significant losses on farm-level. A recent report published by the Swedish Board of Agriculture presented that 3% and 8% of pigs and cattle are lost respectively, requesting further research regarding the potential in salvaging meat through on-farm slaughter (OFS) and on-farm emergency slaughter (OFES). LÄS MER
8. Felansvar vid köp av häst - en redogörelse för gällande rätt
Kandidat-uppsats, Lunds universitet/Institutionen för handelsrättSammanfattning : Swedish horses are amongst the top in the world and the revenue of the industry is over 72 billion Swedish crowns per year. Depending on the role the seller is acting as, different laws will apply. If the seller is an entrepreneur, Consumer Sales Act will apply, but if it’s a private person The Sale of Goods act will be applicable. LÄS MER
9. Användning av GPS-halsband på renar i renskötsel
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Animal Nutrition and ManagementSammanfattning : Under början av 2000-talet började GPS-halsband användas på renar i renskötseln, sedan har användningen ökat och idag förekommer det hos nästintill alla samebyar. GPS-halsband används främst av renskötarna för att kunna följa renhjorden på avstånd, upptäcka eventuella kalvningsplatser samt populära flyttleder som hjorden och renskötarna använder. LÄS MER
10. Hållbar omställning av den svenska köttbranschen genom implementering av vegetabiliskt protein
Kandidat-uppsats, Uppsala universitet/Industriell teknikSammanfattning : Köttindustrin har en omfattande negativ klimatpåverkan då värdekedjan släpper ut växthusgaser. Andra problem industrin bidrar till är markdegradering, förorening och övergödning. Till följd av detta har industrin börjat granskas och alternativa tillvägagångssätt och produkter framkommit. LÄS MER