Sökning: "bakverk"

Visar resultat 11 - 15 av 19 uppsatser innehållade ordet bakverk.

  1. 11. Flickor leker med dockor och pojkar leker med bilar, eller?

    M1-uppsats, Institutionen för hälsa och lärande

    Författare :Marina Alfredsson; Emma Eklöf; Emma Andersson Nielsen; [2014]
    Nyckelord :Preschool; gender; equality; gender codes; free play and communication patterns; Förskola; genus; jämställdhet; könskoder; fria leken; kommunikationsmönster.;

    Sammanfattning : I studien har vi undersökt flickor och pojkars val av lekar och val av material samt olika kommunikationsmönster mellan könen. Vi har observerat barnens val av lekmaterial och lekar i förskolan. Flickornas och pojkarnas kommunikation mellan varandra observerades i tre utvalda miljöer. LÄS MER

  2. 12. Jämförelse av konsumtions- och intagsdata mellan Matkorgen 2010 och Riksmaten 2010-11 : exempel på några näringsämnen och toxiska metaller

    Magister-uppsats, SLU/Dept. of Food Science

    Författare :Lisa Germundsson; [2013]
    Nyckelord :Livsmedelskonsumtion; intag; näringsämnen; toxiska metaller; Matkorgen 2010; Riksmaten 2010-11;

    Sammanfattning : Intresset för människans matvanor har varit stort sedan lång tid tillbaka. Matvaneundersökningar görs för att utvärdera huruvida människorna i en befolkning får sitt närings- och energibehov tillfredsställt. LÄS MER

  3. 13. Vår kokbok – håller den? : En granskning med miljöperspektiv

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskap

    Författare :Hanna Samuelsson; Josefin Svensson; [2011-02-17]
    Nyckelord :Vår kokbok; hållbar utveckling; Ät S.M.A.R.T; recept;

    Sammanfattning : Syftet med studien var att granska Vår kokbok för att se om det skett några förändringar över tid, i relation till rekommendationer om hållbara matval. Hållbar utveckling handlar om hur vi kan tillfredställa våra behov utan att riskera kommande generationers. I denna fråga har matvanor och konsumtion fått allt större betydelse. LÄS MER

  4. 14. Måltidens fem aspekter applicerade på kaféer i Göteborg

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskap

    Författare :Keit Luik; [2011-02-17]
    Nyckelord :kaffe; kafé er ; måltidens fem aspekter; kaffekonsumtion; kaffedrycker;

    Sammanfattning : Bakgrund: Kaffet har sitt ursprung från ca 1500 år tillbaka i Etiopien, där det spreds vidare till Mellanöstern. Under 1600- talet välkomnades kaffet i Europa och de första kaffehusen öppnades i Venedig, London, Paris etc. Tidiga kaffehusen var centrala platser till övre klassens politiska och kulturiska spel. LÄS MER

  5. 15. Historiska Bakverk vol. II - ett arbete om bakverk ur ett historiskt, kulturellt och estetiskt perspektiv

    C-uppsats, Göteborgs universitet/HDK - Högskolan för design och konsthantverk

    Författare :Angela Nilsson; [2010-10-04]
    Nyckelord :Typography; illustration; food design; poster design;

    Sammanfattning : ”Historiska Bakverk” is a project about different pastries from a historiacal perspective. The goal was to create illustrations and typography inspired by different pastries, in order to communicate something about their history and what lay underneath. LÄS MER