Sökning: "bakverk"

Visar resultat 6 - 10 av 19 uppsatser innehållade ordet bakverk.

  1. 6. Motsägelsefullt hälsobudskap inom idrotten?

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskap

    Författare :Matilda Karlsson; Olivia Nilsson; [2018-08-15]
    Nyckelord :idrottsanläggning; livsmedelsutbud; näringstäthet; nordiska näringsrekommendationer; café;

    Sammanfattning : De nordiska näringsrekommendationerna tillråder ökad konsumtion av frukt och grönsaker, dessutom ett begränsat intag av salt, socker och mättat fett. Föregående regering har låtit Livsmedelsverket och statens folkhälsoinstitut sammanställa strategier för att nå ökad folkhälsa (Livsmedelsverket & Folkhälsoinstitutet, 2005). LÄS MER

  2. 7. Socker, stress och nedstämdhet : En kvantitativ studie om sambandet mellan gymnasieelevers sockerintag, upplevda stressnivåer och nedstämdhet

    Kandidat-uppsats, Gymnastik- och idrottshögskolan, GIH/Institutionen för idrotts- och hälsovetenskap

    Författare :Fredrik Rosén; Johanna Soikkeli; [2018]
    Nyckelord :;

    Sammanfattning : Sammanfattning Syfte och frågeställningar: Syftet med denna studie var att undersöka sockerintaget och nivån av stress och nedstämdhet hos gymnasieelever. - Hur ser sockerintaget ut hos gymnasieeleverna? - Hur ser nivån av stress ut hos gymnasieleverna? - Hur ser nivån av nedstämdhet ut hos gymnasieeleverna? - Finns det något samband med sockerintag och stress? - Finns det något samband med sockerintag och nedstämdhet? Metod: En kvantitativ studie har genomförts där en enkätundersökning gjorts på tre gymnasieklasser i en kommun i storstockholm. LÄS MER

  3. 8. Bara en kaka till… : En studie om bakverk, begär och besök på café

    Uppsats för yrkesexamina på avancerad nivå, Konstfack/IBIS - Institutionen för bild- och slöjdpedagogik

    Författare :Josefina Törngren; [2017]
    Nyckelord :Upplevelse; atmosfär; inredningsarkitektur; estetik; café; bakverk; perception;

    Sammanfattning : Som blivande bild- och designlärare berör man lärande som är förknippat med estetiskapraktiker, både genom skapande och genom möten med estetiska uttryck. I denna studieundersöker jag mitt möte och mina upplevelser med caféer och konditoriers interiöra uttryckoch jag frågar mig, vilka är mina upplevelser? Inom fenomenologiska ramar beskriver jagdessa genom subjektiva berättelser. LÄS MER

  4. 9. Bryggkaffe och bakverk i kombination : Sensorisk analys och gillandetest

    Kandidat-uppsats, Örebro universitet/Restaurang- och hotellhögskolan

    Författare :Tobias Petersson; Sara Bertilsson; [2017]
    Nyckelord :just about right; chokladboll; kaffe; mazarin; sensoriska egenskaper;

    Sammanfattning : .... LÄS MER

  5. 10. Bakkassen - En praktisk studie kring utformandet av en användbar och förtroendeingivande webbapplikation

    Kandidat-uppsats, Linköpings universitet/Institutionen för datavetenskap

    Författare :Ludvig Billberg; Linda Fredriksson; Markus Häggblad; Sanna Jansson-Nordqvist; Johan Nilsson; Niklas Nyberg; Viktor Stenström; Hampus Strandqvist; Ivan Öhrman; [2016]
    Nyckelord :web application; usability; trust; shake and bake; webbapplikation; bakkassen; förtroende; användbar; bakning;

    Sammanfattning : The report deals with the experiences and results that arose during the development of the webapplication Bakkassen, a web shop where visitors can order pre-portioned ingredients to bread andpastries. The main objective of the report is to answer a question about how to design a usable andtrustworthy web application. LÄS MER