Sökning: "brödbakning"

Visar resultat 1 - 5 av 7 uppsatser innehållade ordet brödbakning.

  1. 1. Baking quality of winter wheat : the effect of variety, cultivation site and nitrogen supply

    Master-uppsats, SLU/Department of Molecular Sciences

    Författare :Linnéa Gustafsson; [2022]
    Nyckelord :bread; baking quality; winter wheat; variety; cultivation site; nitrogen supply; genotype; environment;

    Sammanfattning : Wheat is the most important cereal crop for breadmaking. Different wheat varieties tend to yield varying bread quality, which is affected both by genotype and environmental factors. The present study aims to investigate the genetic and environmental effect on bread quality. LÄS MER

  2. 2. Wheat bran arabinoxylans in breadmaking : their effect on staling and other quality aspects

    Master-uppsats, SLU/Department of Molecular Sciences

    Författare :Ylva Henriksson; [2020]
    Nyckelord :arabinoxylan; wheat bran; breadmaking; staling; bread quality;

    Sammanfattning : In the face of agriculture-related global challenges, there is a need to produce food more efficiently and effectively, reduce food waste and increase utilization of agricultural by-products such as wheat bran. Extracted arabinoxylans from wheat bran have previously been found to retard staling and thus extend shelf life of bread. LÄS MER

  3. 3. Potatisfibers inverkan på bröd : hur påverkas deg och bröd av potatisfiberns malningsgrad?

    Kandidat-uppsats, Högskolan Kristianstad/Fakulteten för naturvetenskap

    Författare :Emma Rothman; Jakob Erlandsson; [2019]
    Nyckelord :Bread baking; difference test; dough characteristics; fiber function in bread; grind; potato fibre; staling; Brödbakning; degegenskaper; fiberfunktion i bröd; malningsgrad; potatisfiber; skillnadstest; staling;

    Sammanfattning : Introduktion: Potatisfibern utgör ca 1 % av potatisens vikt och är en restprodukt vid tillverkningen av potatisstärkelse. Idag tillsätter flera välkända livsmedelsföretag potatisfiber i sina produkter. Den främsta anledningen till detta är för att fibern kan binda vätska 7–12 gånger sin egen vikt vilket kan ge en ekonomisk fördel. LÄS MER

  4. 4. Comparison of cholesterol-lowering effect of β-glucan in cereals and bread

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Food Science

    Författare :Ellen Steneryd; [2016]
    Nyckelord :Oat; β-glucan; total cholesterol; LDL-cholesterol; RTE cereals; bread;

    Sammanfattning : High levels of total- and LDL-cholesterol in blood are risk factors related to cardio-vascular disease. One of several measures to prevent this is consumption of the viscous soluble fibre β-glucan that in high amount is found in oats. LÄS MER

  5. 5. Framtagning av en naturligt glutenfri mjölmix med fullkorn för brödbakning : En sensorisk jämförelse med motsvarande produkt på marknaden

    Kandidat-uppsats, Uppsala universitet/Institutionen för kostvetenskap

    Författare :Johanna Engman; Sofia Nilsson; [2014]
    Nyckelord :;

    Sammanfattning : Introduktion: Celiaki är en kronisk sjukdom som innebär intolerans mot gluten. I Sverige är 35 000 personer drabbade men mörkertalet är stort. Den enda behandlingen som finns är livslång där gluten utesluts från kosten. Flera studier har visat att utbudet av glutenfria produkter är begränsat. LÄS MER