Sökning: "brewing industry"

Visar resultat 1 - 5 av 30 uppsatser innehållade orden brewing industry.

  1. 1. Coverage increase in a plant-based BB cream formulation with natural pigments

    Master-uppsats, KTH/Kemi

    Författare :Leelou Zoé Billot; [2024]
    Nyckelord :BB cream; Coffee; Coverage; Formulation; KAFFAGE®; BB cream; kaffe; täckning; formulering; KAFFAGE®;

    Sammanfattning : Kaffe Bueno, ett bioteknologiskt start-up-företag dedikerat till framsteg inom naturliga och gröna produkter, fokuserar på att utnyttja den outnyttjade potentialen hos kaffebiprodukter genom grön kemi och bioteknik. Då endast 1% av kaffet används för bryggning, extraherar företaget lösliga och olösliga produkter genom en uppdelning mellan ett oljeutvinning och ett efterföljande vattenuttag, vilket bidrar till att sänka CO2-utsläppen per värde och en cirkulär ekonomi. LÄS MER

  2. 2. Hållbarhetsredovisningar: att kommunicera utvecklingen och konsekvenserna av sin verksamhet : En kvalitativ studie om sex företag inom den svenska dryckesbranschen

    Kandidat-uppsats, Södertörns högskola/Företagsekonomi

    Författare :Tom Andersson Landén; André Orellana von Essen; [2023]
    Nyckelord :Sustainability reporting; Communication; CSR; The Swedish beverage industry; Annual accounting act.; Hållbarhetsredovisning; Kommunikation; CSR; Svenska dryckesbranschen; Årsredovisningslag.;

    Sammanfattning : Sedan flera år tillbaka har det diskuterats hur samt vilket ansvar som företag bör ta inom samhället. Idag är det en självklarhet att företag bör arbeta för hållbarhet samt med Corporate Social Responsibility samtidigt som de måste redovisa sitt arbete enligt lag. LÄS MER

  3. 3. Protein Recovery from Alkaline Extracts: A Comparative Analysis of Isoelectric Precipitation and Ultrafiltration

    Master-uppsats, Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master)

    Författare :Anjay Sharma; [2023]
    Nyckelord :Rapeseed cake; Brewers spent grains; Protein recovery; Ultrafiltration; Alkaline extraction; Food engineering; Technology and Engineering;

    Sammanfattning : Proteins are one of three macro-components of a diet. An increasing demand for products that can be a complete protein source exists. The vulnerability of the current food system towards environmental impacts and the inability to keep up with the rising population has shifted the focus on valorising underutilised by-products of the food industry. LÄS MER

  4. 4. Beyond the Bubbles : a Study of Fungal Diversity and Gushing in Beer Production

    Master-uppsats, SLU/Dept. of Forest Mycology and Plant Pathology

    Författare :Alexander Pettersson; [2023]
    Nyckelord :Fusarium Head Blight; Fungal communities; Metabarcoding; Amplicon sequencing Malting barley; Gushing; Pink kernels; Random forests;

    Sammanfattning : Gushing, violent and spontaneous over-foaming of beer, is a well-known quality reducing phenomenon encountered in the brewing industry. The present study investigated the impact of fungal contamination in barley grains, specifically focusing on gushing and the occurrence of pink kernels. LÄS MER

  5. 5. Brewing sustainability: Exploring the impact of circular economy communication on consumer engagement and sustainable behaviour in the coffee shop industry

    Magister-uppsats, Lunds universitet/Företagsekonomiska institutionen

    Författare :Maria Alejandra Molano Ramirez; Jasmijn Heliantha Köhler; [2023]
    Nyckelord :Circular economy; Communication; Coffee Shop Industry; Reusable Cups; Message Framing; Social Exchange Theory; Value Co-Creation; Sustainability; Business and Economics;

    Sammanfattning : Due to the upsurge of interest in the field of sustainability, and specifically circular economy, it is of increasing importance for companies to dedicate themselves to greener business models and initiatives that step away from the linearity that is currently predominant. One way in which circularity can be implemented is through effective communication towards customers to incorporate them into the sustainability efforts. LÄS MER