Sökning: "The Swedish beverage industry"

Visar resultat 1 - 5 av 19 uppsatser innehållade orden The Swedish beverage industry.

  1. 1. Quantifying liquid food waste : levels of liquid coffee waste, its causes and barriers and drivers for quantification in the Swedish food service sector

    Master-uppsats, SLU/Department of Molecular Sciences

    Författare :Rosa Hellman; [2024]
    Nyckelord :sewage food waste; beverage waste; direct measurement; hospitality; restaurant; serving waste; food waste cause;

    Sammanfattning : Food waste is a waste of resources required throughout the entire supply chain, leading to environmental impacts that could have been avoided. Coffee has a relatively high environmental impact partially due to the high consumption. To identify levels and sources of food waste, and consequently prevent it, quantification is used. LÄS MER

  2. 2. Strategic implementation of circular business models in developing countries

    Master-uppsats, Lunds universitet/Internationella miljöinstitutet

    Författare :Azusa Lindwall; [2023]
    Nyckelord :circular economy; multinational corporations; municipal solid waste management; recycling; developing countries; Social Sciences;

    Sammanfattning : This thesis aims to address the challenges of implementing circular economy (CE) practices in emerging/developing economies by harnessing the resources of multinational corporations (MNCs) to improve waste management situations in these areas of the world. A case study is conducted on a Swedish beverage carton producer operating in Thailand to examine the key challenges and strategies employed by the company to promote the recycling of used beverage cartons (UBCs) in the country. LÄS MER

  3. 3. Hållbarhetsredovisningar: att kommunicera utvecklingen och konsekvenserna av sin verksamhet : En kvalitativ studie om sex företag inom den svenska dryckesbranschen

    Kandidat-uppsats, Södertörns högskola/Företagsekonomi

    Författare :Tom Andersson Landén; André Orellana von Essen; [2023]
    Nyckelord :Sustainability reporting; Communication; CSR; The Swedish beverage industry; Annual accounting act.; Hållbarhetsredovisning; Kommunikation; CSR; Svenska dryckesbranschen; Årsredovisningslag.;

    Sammanfattning : Sedan flera år tillbaka har det diskuterats hur samt vilket ansvar som företag bör ta inom samhället. Idag är det en självklarhet att företag bör arbeta för hållbarhet samt med Corporate Social Responsibility samtidigt som de måste redovisa sitt arbete enligt lag. LÄS MER

  4. 4. Utmaningar med implementering av återvunnen plast i den svenska dryckesindustrin : En studie om plastkretslopp samt produktion av plastflaskor i Sverige

    Kandidat-uppsats, KTH/Produktionsutveckling

    Författare :Hanna Engbom; Ebba Olin; [2023]
    Nyckelord :;

    Sammanfattning : Sverige har en viktig roll att spela när det gäller att ta ansvar för planeten. Det finns en välutvecklad infrastruktur för pantning och PET-återvinning sedan 1980-talet. LÄS MER

  5. 5. Entrepreneurial Success Factors for Next-gen Startups Challenging the Traditional Food Industry - A Qualitative Study of New Ventures within the Growing Food Tech Sector

    Master-uppsats, Göteborgs universitet/Graduate School

    Författare :Jennifer Gilchrist; Lovisa Malmberg; [2022-07-15]
    Nyckelord :food tech; next-gen food and beverage; new venture success; entrepreneurial success factors; survival; growth; plant-based alternatives;

    Sammanfattning : Times are changing. The food industry is expected to experience a total revolution of the current status through the emergence of new business models, new value chains and food products, putting emphasis on sustainability and health. LÄS MER