Sökning: "diande kalvar"
Visar resultat 1 - 5 av 8 uppsatser innehållade orden diande kalvar.
1. Short and long-term effects on the teat tissue in a Cow Calf Contact system with automatic milking
Master-uppsats, SLU/Dept. of Animal Nutrition and ManagementSammanfattning : The interest in keeping calves with their lactating dams in dairy production is increasing, among both dairy farmers and consumers. This MSc thesis is a part of an ongoing project at the Swedish University of Agriculture (SLU) where a cow-calf contact system with automatic milking is studied. LÄS MER
2. Ko och kalv tillsammans : en studie om kalvhälsa hos mjölkraskalvar som får gå med sin mamma
Uppsats för yrkesexamina på avancerad nivå, SLU/Dept. of Animal Environment and HealthSammanfattning : Studiens syfte var att undersöka hur mjölkraskalvars hälsa påverkades med avseende på passiv immunitet och sjuklighet, beroende på om de fick dia fritt på sina mödrar och gå i grupp med kor och kalvar (försöksgrupp), eller om kalvarna separerades kort efter födseln, utfodrades manuellt och gick i grupp med 4-5 kalvar (kontrollgrupp). Totalt följdes 20 försökskalvar och 19 kontrollkalvar från födseln till 28 dagars ålder. LÄS MER
3. Risker och fördelar för juverhälsan vid kombinerad digivning och mjölkning
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Animal Nutrition and ManagementSammanfattning : Intresset för en mer naturlig djurhållning ökar både hos konsumenter och mjölkbönder i Sverige och Europa. För att öka djurens möjlighet till ett mer naturligt liv kan man låta kalven gå med mamman under hela eller delar av mjölkutfodringstiden. LÄS MER
4. Comparison of three different colostrum feeding methods on passive transfer of immunity, growth and health in dairy calves
Master-uppsats, SLU/Dept. of Animal Nutrition and ManagementSammanfattning : Transfer of passive immunity occurs in most animals across the placenta. In calves however, the maternal blood supply is separated from the calf. As a result, no in utero transmission of immunoglobulins occurs and the calves depends solely on ingestion of immunoglobulins from colostrum. LÄS MER
5. Traditional milk production in cattle in a semi-arid area in Kenya
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Animal Environment and HealthSammanfattning : Livestock of pastoralists provide meat, milk, blood, dung and are useful for transportation purposes. In semi-arid and arid areas with very low precipitation the herder must often walk far distances to feed the livestock. This affects the animals’ production, especially of milk. LÄS MER