Sökning: "examensarbete idrottsvetenskap"
Visar resultat 36 - 40 av 80 uppsatser innehållade orden examensarbete idrottsvetenskap.
36. Matens mysterium - Vad påverkar nattarbetares matvanor?
Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskapSammanfattning : Det har blivit allt mer vanligt med oregelbundna arbetstider och att ha största delen av arbetstiden förlagd på natten. Studier har visat att skiftarbete, främst där nattarbete är inkluderat, är en riskfaktor för individens fysiska, psykiska och sociala hälsa. LÄS MER
37. Nyttig mat och hälsa på restaurang
Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskapSammanfattning : Övervikt och fetma förekommer allt oftare och nu för tiden drabbas allt fler människor. Övervikt kan leda till en rad olika följdsjukdomar samt en förtidig död. Orsaken till att detta har ökat den senaste tiden beror på att den mat som konsumeras inte förbränns. LÄS MER
38. Sensoriska effekter vid reducering av natrium i kryddmix för hamburgare
Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskapSammanfattning : Enligt Livsmedelsverket är saltintaget för högt i Sverige. Det dagliga intaget är beräknat till 8-12 gram per person (Becker, 2005). Enligt de Nordiska näringsrekommendationerna (2004) bör det dagliga intaget inte överstiga 6 gram för kvinnor och 7 gram för män. LÄS MER
39. S.K.I.F.T. – Skiftarbetares Kostvanor Inom Företaget Tekniska verken
Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskapSammanfattning : Skiftarbetare är en utsatt grupp då åtskilliga hälsoproblem kan urskiljas här. Eftersom skiftarbetare har flera riskfaktorer för utvecklandet av bland annat hjärt-kärlsjukdom är denna grupp betydelsefull att studera. LÄS MER
40. Järn och hälsa - Tonårstjejers uppfattningar och medvetenhet om järn
Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskapSammanfattning : Järnbrist är en av de tio enskilt största riskfaktorerna för förlorade friska levnadsår, studier har visat att upp till 40 % av tonårsflickor i Sverige har järnbrist. Vad man kan göra för att påverka järnstatusen för denna utsatta grupp är att få dem att öka intaget av livsmedel, ge kunskap om måltidssammansättning eller att återinföra järnberikning av mjöl Kostens sammansättning har betydelse för absorptionen av järn, en kost som innehåller stimulerande faktorer kan öka absorptionen av järn med 2. LÄS MER