Sökning: "fiskrätt"

Hittade 4 uppsatser innehållade ordet fiskrätt.

  1. 1. Rätt mat för patientens bästa - Mat på sjukhus – rätt maträtt till rätt patient

    Magister-uppsats, Göteborgs universitet / Institutionen för medicin

    Författare :Heléne Ambjörnson; [2017-02-02]
    Nyckelord :pleasure; comfort; survival; undernäring; E-kost; A-kost; albumin; CRP; malnutrition; E-diet; A-diet;

    Sammanfattning : Sammanfattning Kurs: MED730, Självständigt arbete i klinisk nutrition, 30 hp Nivå: Avancerad nivå Termin/år: Ht/2016 Handledare: Heléne Bertéus Forslund Examinator: Frode Slinde Titel: Rätt mat för patientens bästa - Mat på sjukhus – rätt maträtt till rätt patient Nyckelord: pleasure, comfort, survival, undernäring, E-kost, A-kost, albumin, CRP Bakgrund: Undernäring på sjukhus förekommer frekvent och är associerat med flertalet negativa konsekvenser. Studier visar att det är vanligt att patienter inte äter upp sjukhusmat. LÄS MER

  2. 2. Hur formar gästen sin lunchtallrik om den får möjlighet att välja mellan en fiskrätt, en kötträtt och en vegetarisk rätt? Vilka drivkrafter påverkar deras val?

    Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Enheten för restauranghögskolan

    Författare :emma högberg; [2016]
    Nyckelord :drivkrafter; kötträtt; fiskrätt; vegetariskrätt;

    Sammanfattning : .... LÄS MER

  3. 3. Livsmedelsval under en konferensdag samt näringsinnehåll i tre lunchalternativ från konferensverksamhet P5 : -         En kvantitativ studie

    Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för kostvetenskap

    Författare :Malin Vinberg; Ewa Stokka; [2016]
    Nyckelord :Konferensverksamheter; näringsberäkningar;

    Sammanfattning : SAMMANFATTNING   Bakgrund Genom en hälsosam kost kan koncentrations- och prestationsförmågan öka och risken för kostrelaterade sjukdomar minska. Då konferenser ofta pågår under många timmar och ibland hela dagar är det viktigt att matutbudet är näringsriktig för att kunna bidra med energi som räcker hela dagen. LÄS MER

  4. 4. ”Äter jag inte stark mat är jag inte riktigt människa” : en pilotstudie om mat- och måltidskultur i förhållande till ”proper meals” för fem singalesiska kvinnor boende i Sverige

    Kandidat-uppsats, Högskolan Kristianstad/Sektionen för lärande och miljö

    Författare :Sherine Calloway; [2014]
    Nyckelord :Proper meal; Singalesisk mat; Sri Lanka; Matkultur; Identitet;

    Sammanfattning : En typiskt singalesisk måltid tar lång tid att göra, den ska bestå av flera smårätter och gärna med kryddor från hemlandet. Har den kulturella måltidssynen hos de singalesiska kvinnorna förändrats, förstärkts eller påverkats av att vara i ett annat land och i så fall varför? Är det fortfarande den singalesiska husmanskosten som anses vara ett ”proper meal”? Syftet är att undersöka fem singalesiska kvinnors egna uppfattningar om ämnet ”proper meal” från ett singalesiskt perspektiv och undersöka om deras uppfattning har förändrats under tiden de bott i Sverige. LÄS MER