Sökning: "gluten-free food"
Visar resultat 1 - 5 av 22 uppsatser innehållade orden gluten-free food.
1. Addition of PromOat Beta-Glucan and Guar-gum to Gluten- Free Wheat Starch Pan Bread to increase Fiber while maintaining the Quality in Texture
Master-uppsats, Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master)Sammanfattning : Gluten-free products have gained great attention in the last few years due to the growing incidence of celiac disease and the intolerance to gluten. The project is aimed to investigate the effects of adding PromOat, a good source of B-glucan to increase the fiber content and Guar-Gum to overcome the textural deformities in the gluten-free wheat starch Pan bread. LÄS MER
2. Effect of different food by-products on Tenebrio molitor growth and development in an industrial environment
Master-uppsats, SLU/Dept. of EcologySammanfattning : Due to an increasing need for high-quality protein around the world, eyes are turning towards alternative methods of farming, such as insect farms. As insects can eat what humans cannot, e.g. food by-products, they can be a part of sustainable food systems. LÄS MER
3. Undersökning och förbättringsarbete av internlogistik mellan hygienzoner
Kandidat-uppsats, Högskolan i Skövde/Institutionen för ingenjörsvetenskapSammanfattning : Examensarbetet har utförts som en fallstudie på livsmedelsföretaget Semper AB vid deras produktionsanläggning i Götene där företaget tillverkar välling, modersmjölksersättning och glutenfria mixer. Arbetet innebar undersökning av internlogistik mellan hygienzoner för de tre flödena Wetmix, avfall och Basepowder. LÄS MER
4. Havreprotein : Hur påverkas den vattenhållande förmågan och lösligheten av avfettning med etanol?
Kandidat-uppsats, Linnéuniversitetet/Institutionen för kemi och biomedicin (KOB)Sammanfattning : Oat products have become more and more popular in today´s society, as oats have healthy properties and can be classified as gluten-free. Oats also contain good fiber in the form of beta-glucans which are a soluble type of fiber that can lower cholesterol levels in the blood. LÄS MER
5. Chiafröns påverkan i glutenfria bröd
M1-uppsats, Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master); Lunds universitet/Livsmedelteknisk högskoleutbildning - YTHSammanfattning : I detta examensarbete har tanken varit att få en ökad kunskap för hur chiafröet påverkar det glutenfria brödet. Orsaken till det glutenfria brödets uppkomst är sjukdomen celiaki. Samtidigt som forskning utförs inom området celiaki är det svårt för människor med denna diagnos att hitta bra glutenfria brödalternativ. LÄS MER