Sökning: "grädde"

Visar resultat 6 - 10 av 18 uppsatser innehållade ordet grädde.

  1. 6. Livsmedelsverksamheters allergeninformation ur ett konsumentperspektiv -En uppföljning av ett allergenprojekt inom den offentliga livsmedelskontrollen

    Magister-uppsats, Lunds universitet/Miljövetenskaplig utbildning

    Författare :Nina Ljungberg; [2020]
    Nyckelord :Allergen; allergy; milk allergy; restaurant; allergy information; Agriculture and Food Sciences; Earth and Environmental Sciences;

    Sammanfattning : Foodallergy is on the rise in Sweden and the rest of the world and is a global health issue. Milk protein is the allergen that causes the most allergic reactions in Sweden and those who are highly allergic to milk risk going into an anaphylactic shock which in worst case can be fatal. LÄS MER

  2. 7. Smakprofilering av Piper Nigrum L. : En sensorisk studie om hur medium baserat på vatten respektive fett påverkar smaken i peppar

    Kandidat-uppsats, Örebro universitet/Restaurang- och hotellhögskolan

    Författare :Johan Eriksson; John Thorngren; [2019]
    Nyckelord :Peppar; piperin; sensorik; infusion; grädde; buljong.;

    Sammanfattning : .... LÄS MER

  3. 8. Model-based Study of Mixing- using Computational Fluid Dynamics and Experiments

    Master-uppsats, Lunds universitet/Kemiteknik (CI)

    Författare :Victor Åberg; Ameer Shareef; [2018]
    Nyckelord :Fluid dynamics; Chemical engineering; Kemiteknik; Technology and Engineering;

    Sammanfattning : Mixing in millimeter scale applications faces completely different challenges compared with the macro scale. A thorough understanding of the physics and mass conservation principles that are affecting the fluid dynamics, are therefore key for development and successful implementation of mixers, in an existing process. LÄS MER

  4. 9. Profilering av vanilj för ökad hantverkskunskap : En sensorisk studie om hur temperatur och tid påverkar infusion av bourbon- och tahitivanilj i grädde

    Kandidat-uppsats, Örebro universitet/Restaurang- och hotellhögskolan

    Författare :Richard Boij; Michael Polgar; [2017]
    Nyckelord :vanillin; bourbon; tahiti; infusion; extrahering; grädde; sensorik; smak;

    Sammanfattning : .... LÄS MER

  5. 10. Implementering av LEAN i småskalig mejeriverksamhet

    Kandidat-uppsats, Karlstads universitet/Science, Mathematics and Engineering Education Research (SMEER)

    Författare :Marcus Karlsson; [2017]
    Nyckelord :LEAN; Mejeri; Produktion;

    Sammanfattning : Wermlands Mejeri AB startade under hösten 2015 som en ny leverantör av mjölk och grädde för de värmländska konsumenterna. Under det dryga året som mejeriet haft sin verksamhet igång har det skett flera investeringar och produktionskapaciteten har ökat. För att uppnå den nya kapaciteten ställs det krav på produktionsutrustningen. LÄS MER