Sökning: "grädde"
Visar resultat 6 - 10 av 18 uppsatser innehållade ordet grädde.
6. Livsmedelsverksamheters allergeninformation ur ett konsumentperspektiv -En uppföljning av ett allergenprojekt inom den offentliga livsmedelskontrollen
Magister-uppsats, Lunds universitet/Miljövetenskaplig utbildningSammanfattning : Foodallergy is on the rise in Sweden and the rest of the world and is a global health issue. Milk protein is the allergen that causes the most allergic reactions in Sweden and those who are highly allergic to milk risk going into an anaphylactic shock which in worst case can be fatal. LÄS MER
7. Smakprofilering av Piper Nigrum L. : En sensorisk studie om hur medium baserat på vatten respektive fett påverkar smaken i peppar
Kandidat-uppsats, Örebro universitet/Restaurang- och hotellhögskolanSammanfattning : .... LÄS MER
8. Model-based Study of Mixing- using Computational Fluid Dynamics and Experiments
Master-uppsats, Lunds universitet/Kemiteknik (CI)Sammanfattning : Mixing in millimeter scale applications faces completely different challenges compared with the macro scale. A thorough understanding of the physics and mass conservation principles that are affecting the fluid dynamics, are therefore key for development and successful implementation of mixers, in an existing process. LÄS MER
9. Profilering av vanilj för ökad hantverkskunskap : En sensorisk studie om hur temperatur och tid påverkar infusion av bourbon- och tahitivanilj i grädde
Kandidat-uppsats, Örebro universitet/Restaurang- och hotellhögskolanSammanfattning : .... LÄS MER
10. Implementering av LEAN i småskalig mejeriverksamhet
Kandidat-uppsats, Karlstads universitet/Science, Mathematics and Engineering Education Research (SMEER)Sammanfattning : Wermlands Mejeri AB startade under hösten 2015 som en ny leverantör av mjölk och grädde för de värmländska konsumenterna. Under det dryga året som mejeriet haft sin verksamhet igång har det skett flera investeringar och produktionskapaciteten har ökat. För att uppnå den nya kapaciteten ställs det krav på produktionsutrustningen. LÄS MER