Sökning: "grön nudging"

Hittade 4 uppsatser innehållade orden grön nudging.

  1. 1. En hållbar kommun: Mellan ord och handling : en studie av Uppsalas kommunala hållbarhetsmål och den praktiska implementeringen av dessa hos kommunala fastighetsbolag

    Kandidat-uppsats, Uppsala universitet/Kulturgeografiska institutionen

    Författare :Filippa Beck-Norén; Johanna Ezra; [2023]
    Nyckelord :miljömässig hållbarhet; nudging; hållbar mobilitet; grön offentlig upphandling; lokalisering;

    Sammanfattning : Denna undersökning syftar till att studera hur kommunala fastighetsbolag i Uppsala kommun förhåller sig till hållbarhetsmålen samt hur den praktiska implementeringen av dessa ser ut. För att undersöka sambandet mellan mål och implementering grundar sig det empiriska materialet dels i sex semistrukturerade intervjuer med beslutsfattare på kommunen, dels i en litteraturstudie som hanterar Uppsala kommuns styrdokument och policys kring miljömässig hållbarhet. LÄS MER

  2. 2. Hållbar konsumtion : IKEA:s möjlighet att uppmuntra kunder till miljömässigt hållbara beteendeförändringar

    Kandidat-uppsats, Uppsala universitet/Företagsekonomiska institutionen

    Författare :Lovisa Karlström; Linnea Stider; [2021]
    Nyckelord :Hållbar konsumtion; Beteendeförändring; Kommunikation; Varumärkesbyggande; Grön marknadsföring; Nudging;

    Sammanfattning : För att uppnå hållbar konsumtion krävs förändrade konsumtionsbeteenden. Beteendeförändringar i form av långsiktigt lärande är en tids- och energikrävande process som kräver medvetenhet, reflektion och repetition av önskvärda beteenden. LÄS MER

  3. 3. Lite snack och mycket verkstad : En studie om vilka verktyg som kan hjälpa restauranger att bli mer hållbara

    Uppsats för yrkesexamina på avancerad nivå, Umeå universitet/Företagsekonomi

    Författare :Adam Dahrén; Märta Streijffert; [2018]
    Nyckelord :restaurang; hållbarhet; sustainability; verktyg; triple bottom line; tbl; ledarskap; utveckling; nätverk; grön nudging; nudging; utbildning; hållbarhetsredovisning; iso; kvalitetsledningssystem; livscykelanalys; lca;

    Sammanfattning : Klimatkrisen är en svår utmaning som alla på planeten tillsammans måste försöka att lösa. En av de branscher som idag har en stor negativ påverkan på klimatet är restaurangbranschen där verksamheterna främst arbetar med livsmedel, vilket har påvisats bidra till en stor mängd växthusgasutsläpp. LÄS MER

  4. 4. Påverkan av koldioxidavtrycksmärkning vid val av maträtt på restaurang

    Kandidat-uppsats, KTH/Skolan för datavetenskap och kommunikation (CSC)

    Författare :Magnus Lundh Haaland; Oscar Ström; [2017]
    Nyckelord :Carbon Footprint; Sustainable HCI; Nudging; ;

    Sammanfattning : Livsmedelsverkets undersökningar visar att koldioxidutsläppen relaterade till livsmedelskonsumtion utgör ungefär 25 % av genomsnittssvenskens totala miljöpåverkan vilken gör den till viktig spelpjäs i att nå upp de framtida klimatmålen. För en hållbar miljöpåverkan beräknas det genomsnittliga utsläppet per person och år ligga på ett till två ton. LÄS MER