Avancerad sökning

Hittade 3 uppsatser som matchar ovanstående sökkriterier.

  1. 1. "Har ni stoppat kakor i ölet, är ni helt dumma i huvudet?"

    Kandidat-uppsats, Malmö universitet/Fakulteten för kultur och samhälle (KS)

    Författare :Amanda Knöös; Emmie Lindh; [2020]
    Nyckelord :bryggerier; alkohol; hantverksöl; hantverksbryggerier; mikrobryggerier; nätverk; visuell kommunikation; sociala medier; strategisk kommunikation; varumärke; identitet; lokalitet;

    Sammanfattning : Syftet med denna studie var att undersöka hur hantverksbryggerier i Göteborg arbetar med sin externa strategiska kommunikation genom sina nätverk, på sociala medier, med sin grafiska profil samt genom försäljning och distribution. Valet av teman gjordes för att få en helhetsbild av bryggeriernas verksamhet. LÄS MER

  2. 2. I bryggarens "tankar" : En studie om hantverksbryggare och deras produkter.

    Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Enheten för restauranghögskolan

    Författare :Elin Karlsson; Ida Sjöberg; [2016]
    Nyckelord :Brewpub; Microbrewery; Craft brewery; Hantverksbryggeri; Mikrobryggeri; Öl; Bryggare;

    Sammanfattning : Abstract Vi upplever det intressant att hantverksbryggerier inte tydligt förmedlar sina tankar bakom produkten. Kan det bero på att de inte reflekterar över hur eller till vad produkten ska konsumeras? Funderingen ligger till grund för uppsatsens syfte som är att försöka utröna hur ägare och bryggare vid olika hantverksbryggerier tänker kring sina produkter, vad de har för utgångpunkt och i vilket sammanhang de tänker att produkterna ska konsumeras. LÄS MER

  3. 3. Det gröna guldets återkomst : svensk humleproduktion till en växande bryggerinäring

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Biosystems and Technology (from 130101)

    Författare :Siri Larsson; [2016]
    Nyckelord :humle; humleproduktion; hantverksbryggerier; ölindustri; intervjustudie;

    Sammanfattning : Humle (Humulus lupulus) är en historisk kulturgröda som odlats flitigt i Sverige under flera århundraden. Humle är en viktig smakingrediens i öl, och innan metoder för pastörisering introducerades i Sverige i början av 1900-talet tillsattes humle även för sin konserverande effekt. LÄS MER