Sökning: "havremjöl"
Hittade 4 uppsatser innehållade ordet havremjöl.
1. How different fractions of soluble ß-glucans from oats affect staling of high oat flour containing breads
Master-uppsats, Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master)Sammanfattning : Introduction. Bread is one of the most consumed foods in the world today. It is also the cause for major food waste streams. Most breads have turned into high glycaemic index products with low nutritional value. LÄS MER
2. Xanthan Gum : Fermentation of Xanthomonas Campestris
Kandidat-uppsats, Malmö universitet/Fakulteten för hälsa och samhälle (HS)Sammanfattning : Xanthan gum is one of the most common thickening agents used worldwide.The industrial manufacturing process of xanthan gum uses cheap, carbohydrate rich mediums for fermentation of the bacterium Xanthomonas campestris. LÄS MER
3. Enzymatic treatment to increase resistant starch in oat flour : an investigation for industrial use
Master-uppsats, SLU/Department of Molecular SciencesSammanfattning : Oat has been established as a useful crop hundreds of years ago all over the world. Oat contains starch which are compound polyhedral granules built out of amylose and amylopectin. Some of the starch can be resistant depending on type of crop, grade of maturation etc. LÄS MER
4. Förbättrad hygienstatus på havremjöl - åtgärdsplan för minskade kostnader på grund av omklassificeringar
Master-uppsats, Lunds universitet/BioteknikSammanfattning : Under flera års tid har återkommande förhöjda halter mikroorganismer förekommit i havremjöl på en av Lantmännen Cerealias verksamheter i Järna. Detta har lett till ett begränsat användningsområde och ökade kostnader. LÄS MER