Sökning: "havremjöl"

Hittade 4 uppsatser innehållade ordet havremjöl.

  1. 1. How different fractions of soluble ß-glucans from oats affect staling of high oat flour containing breads

    Master-uppsats, Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master)

    Författare :Martin Jönsson; [2020]
    Nyckelord :ß-glucan; PromOat; Oat bread; Bread; Storage study; Food engineering; Livsmedelsteknik; Agriculture and Food Sciences; Technology and Engineering;

    Sammanfattning : Introduction. Bread is one of the most consumed foods in the world today. It is also the cause for major food waste streams. Most breads have turned into high glycaemic index products with low nutritional value. LÄS MER

  2. 2. Xanthan Gum : Fermentation of Xanthomonas Campestris

    Kandidat-uppsats, Malmö universitet/Fakulteten för hälsa och samhälle (HS)

    Författare :Evgenia Trudova; [2020]
    Nyckelord :Allergies; fermenter; Allergi; fermentering medium; Xantangummi; Xanthamonas campestris;

    Sammanfattning : Xanthan gum is one of the most common thickening agents used worldwide.The industrial manufacturing process of xanthan gum uses cheap, carbohydrate rich mediums for fermentation of the bacterium Xanthomonas campestris. LÄS MER

  3. 3. Enzymatic treatment to increase resistant starch in oat flour : an investigation for industrial use

    Master-uppsats, SLU/Department of Molecular Sciences

    Författare :Ida Collinius; [2018]
    Nyckelord :resistant starch; pullulanase; amylopectin; amylose; rapid visco analyser;

    Sammanfattning : Oat has been established as a useful crop hundreds of years ago all over the world. Oat contains starch which are compound polyhedral granules built out of amylose and amylopectin. Some of the starch can be resistant depending on type of crop, grade of maturation etc. LÄS MER

  4. 4. Förbättrad hygienstatus på havremjöl - åtgärdsplan för minskade kostnader på grund av omklassificeringar

    Master-uppsats, Lunds universitet/Bioteknik

    Författare :Lisa Rosén; [2015]
    Nyckelord :Riskanalys; Kvalitetsförbättring; havremjöl; HACCP; havre; teknisk mikrobiologi; Aeroba sporbildare; Bacillus cereus; applied microbiology; Technology and Engineering;

    Sammanfattning : Under flera års tid har återkommande förhöjda halter mikroorganismer förekommit i havremjöl på en av Lantmännen Cerealias verksamheter i Järna. Detta har lett till ett begränsat användningsområde och ökade kostnader. LÄS MER