Sökning: "herbivore diet"

Hittade 5 uppsatser innehållade orden herbivore diet.

  1. 1. Fibre content in moose (Alces alces) faeces : a comparison between free-ranging and captive moose in Sweden

    Master-uppsats, SLU/Dept. of Animal Nutrition and Management

    Författare :Ada Trapp; [2022]
    Nyckelord :diarrhoea; zoo; browser; ruminant; Alces alces;

    Sammanfattning : Animals have evolved adaptations to survive and reproduce in certain environments. Based on these adaptations, different feeding types can be identified among ruminants from the continuum of browsers to grazers. Browsers are assumed to digest forage rich in soluble cell contents, while grazers are more equipped to digest cellulose. LÄS MER

  2. 2. DNA Barcoding på Växter : Hur kan man använda genetisk barcoding i olika biologiska fält och i den gymnasiala undervisningen?

    Kandidat-uppsats, Linköpings universitet/Institutionen för fysik, kemi och biologi

    Författare :Ida Ibrahimovic; [2019]
    Nyckelord :DNA barcoding; species identification; diet analysis; plant DNA; ITS; faeces; coprolites; pedagogy; education; high school; forensics; palynology; ecology; biodiversity; DNA extraction; ancient DNA aDNA ; herbivore diet;

    Sammanfattning : Syftet med litteraturstudien är att sammanfatta vilken gensekvens som används vid genetisk barcoding av växter och hur väl metoden i fråga tillämpas i tre biologiska yrkesområden: dietanalyser i ekologin, analys av pollensporer i forensisk biologi samt analys av uråldrigt DNA (ancient DNA) i paleontologin. Vidare var det även av intresse att se hur genetisk barcoding kan användas i den gymnasiala undervisningen och hur väl den passar in med de svenska styrdokumenten för skolan. LÄS MER

  3. 3. Probiotika till häst - fungerar det?

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Anatomy, Physiology and Biochemistry

    Författare :Julia Stenius; [2019]
    Nyckelord :häst; mikrobiom; probiotika; foder;

    Sammanfattning : Hästen är en herbivor vars naturliga diet till stor del består av gräs. För att kunna tillgodogöra sig strukturella kolhydrater är hästen helt beroende av mikrober, som i grovtarmen fermenterar cellulosa, hemicellulosa och pektin till lättupptagliga flyktiga fettsyror. LÄS MER

  4. 4. Spatial and Temporal Variation in the Quality of Summer Foods for Herbivores along a Latitudinal Gradient

    Master-uppsats, SLU/Dept. of Wildlife, Fish and Environmental Studies

    Författare :Michaela Holá; [2012]
    Nyckelord :nutrient variability; Betula pubescens; Epilobium angustifolium ; near infrared reflectance spectroscopy; Sweden; Spatiotemporal scales;

    Sammanfattning : The spatial and temporal variation in nutritional quality of plants consumed by herbivores is considered as one of the main factors governing their feeding patterns and influencing their productivity. Plant nutrients vary in space and time both within and among plant species, at fine scales, and across large geographical scales, creating a heterogeneous environment where herbivores have to cope with variation in food quality at different spatiotemporal scales. LÄS MER

  5. 5. Utilization of shrubs for forage and shelter by Marsh Deer (Blastocerus dichotomus) in Jataí Ecological Station, Brazil : an analysis of stable carbon isotopes and of GPS tracking data

    L3-uppsats, SLU/Dept. of Animal Environment and Health

    Författare :Linda Orrell; [2008]
    Nyckelord :Marsh deer; blastocerus dichotomus; stable carbon isotopes; GIS; herbivore diet; bed-sites;

    Sammanfattning : The South American marsh deer (Blastocerus dichotomus) is a wetland living species which is in risk of extinction in the wild. Since not much is known about its requirements concerning habitat and forage, this study aims at their choice of forage and habitat, with focus on use of shrubs available for shelter and forage. LÄS MER