Sökning: "kulinarisk turism"
Hittade 4 uppsatser innehållade orden kulinarisk turism.
1. Nätverksbaserade konkurrensfördelar & Geografiska aspekter : En studie om restaurang- och lantbruksverksamhet på sydsvenska landsbygden
Kandidat-uppsats, Örebro universitet/Restaurang- och hotellhögskolanSammanfattning : .... LÄS MER
2. Med smak av Öland : En studie om platsens betydelse vid utvecklingen av en kulinarisk destination
Kandidat-uppsats, Linnéuniversitetet/Institutionen för organisation och entreprenörskap (OE)Sammanfattning : Att resa med anledningen av att i viss mån delta i upplevelser relaterade till mat betraktas som matturism, gastronomisk turism eller kulinarisk turism. Samtidigt som mat alltid har varit en viktig del i människors liv, går det nu att se att mat utgör en stor del av turisternas resebudget. LÄS MER
3. Skåne - en stark dryckesregion?
Kandidat-uppsats, Högskolan Kristianstad/Sektionen för lärande och miljöSammanfattning : The aim of this study was to examine consumers and producers view on beverages and it’s meaning for Skåne (a region in southern Sweden) and how to create a strong culinary region using beverages. It gets more common to connect food and tourism, where food and beverages can be used to attract visitors. LÄS MER
4. Picknick i Paradiset - kulinarisk turism på Österlen
Magister-uppsats, Lunds universitet/Institutionen för tjänstevetenskapSammanfattning : Vårt syfte är att undersöka på vilket sätt kulinarisk turism har potential att särskilja en region från andra. Vår empiriska studie tar sin utgångspunkt i ett regionalt matkoncept, en picknickkorg, och dess förmåga att synliggöra fem begrepp; rörlighet, plats, upplevelse, identitet och äkthet. LÄS MER