Sökning: "kulinarisk turism"

Hittade 4 uppsatser innehållade orden kulinarisk turism.

  1. 1. Nätverksbaserade konkurrensfördelar & Geografiska aspekter : En studie om restaurang- och lantbruksverksamhet på sydsvenska landsbygden

    Kandidat-uppsats, Örebro universitet/Restaurang- och hotellhögskolan

    Författare :Hanna Ackelid Leander; Herman Garp; [2023]
    Nyckelord :Culinary tourism; local produce; geographic location; network; competitive advantage; Kulinarisk turism; lokala råvaror; geografisk plats; nätverk; konkurrensfördelar;

    Sammanfattning : .... LÄS MER

  2. 2. Med smak av Öland : En studie om platsens betydelse vid utvecklingen av en kulinarisk destination

    Kandidat-uppsats, Linnéuniversitetet/Institutionen för organisation och entreprenörskap (OE)

    Författare :Isabelle Lundgren; [2020]
    Nyckelord :culinary tourism; culinary tourists; cooperation; countryside; kulinarisk turism; kulinariska turister; samarbete; landsbygd;

    Sammanfattning : Att resa med anledningen av att i viss mån delta i upplevelser relaterade till mat betraktas som matturism, gastronomisk turism eller kulinarisk turism. Samtidigt som mat alltid har varit en viktig del i människors liv, går det nu att se att mat utgör en stor del av turisternas resebudget. LÄS MER

  3. 3. Skåne - en stark dryckesregion?

    Kandidat-uppsats, Högskolan Kristianstad/Sektionen för lärande och miljö

    Författare :Maya Dilek; Anna-Karin Nordin; [2014]
    Nyckelord :culinary region; culinary tourism; terroir; beverages; Skåne; kulinarisk region; kulinarisk turism; terroir; drycker; Skåne;

    Sammanfattning : The aim of this study was to examine consumers and producers view on beverages and it’s meaning for Skåne (a region in southern Sweden) and how to create a strong culinary region using beverages. It gets more common to connect food and tourism, where food and beverages can be used to attract visitors. LÄS MER

  4. 4. Picknick i Paradiset - kulinarisk turism på Österlen

    Magister-uppsats, Lunds universitet/Institutionen för tjänstevetenskap

    Författare :Jenny Reithe; Sophia Trossvik; [2007]
    Nyckelord :kulinarisk turism; rörlighet; plats; upplevelse; identitet; äkthet; picknickkoncept; österlen.; Tourism; Turism; Social Sciences;

    Sammanfattning : Vårt syfte är att undersöka på vilket sätt kulinarisk turism har potential att särskilja en region från andra. Vår empiriska studie tar sin utgångspunkt i ett regionalt matkoncept, en picknickkorg, och dess förmåga att synliggöra fem begrepp; rörlighet, plats, upplevelse, identitet och äkthet. LÄS MER