Sökning: "mat examensarbete"

Visar resultat 6 - 10 av 120 uppsatser innehållade orden mat examensarbete.

  1. 6. Design of components for High Flows

    Master-uppsats, KTH/Skolan för industriell teknik och management (ITM)

    Författare :Melvin Jobe; [2023]
    Nyckelord :;

    Sammanfattning : High-pressure-processing (HPP) is a method used to extend shelf life of foods and beverages. The process subdues the products to pressures of up to 6000 bar, which deactivates food pathogens and spoilage enzymes in just a few minutes, while maintaining the quality of the food. LÄS MER

  2. 7. Temperaturens inverkan på tillväxt av olika mikroorganismer på frysta livsmedel

    Magister-uppsats, SLU/Department of Molecular Sciences

    Författare :Almohannad Alahmad; [2022]
    Nyckelord :Frysning; ; förskämning; hållbarhet; mikroorganism; upptining;

    Sammanfattning : Metoder för att bevara mat har varit en viktig aspekt för att säkra livsmedelsförsörjningen genom historien. Frysning och andra konserveringsmetoder har använts med framgång under årens lopp för att förlänga livsmedels hållbarhetstid, men det finns ibland mikroorganismer på livsmedel som kan växa till mängder som kan leda till sjukdom och utgöra problem för individers hälsa, eller så kan de förskämma livsmedel. LÄS MER

  3. 8. Utilizing user centered design to mitigate security threats

    Master-uppsats, Lunds universitet/Ergonomi och aerosolteknologi; Lunds universitet/Certec - Rehabiliteringsteknik och Design

    Författare :Emmy Edfors; Albin Sverreson; [2022]
    Nyckelord :Educational reminders; Posters; Phishing; Security Education; STRIDE; Threat Modeling; User Centered Design; Technology and Engineering;

    Sammanfattning : As technology advances and is more and more intertwined with our everyday lives, the security of these systems becomes very important. Abraham Maslow famously put safety needs as the second level of his hierarchy of needs, its importance second only to physical needs such as air, food and sleep. LÄS MER

  4. 9. Minska matsvinn i privathushåll : Utformning av ett grafiskt kampanjkoncept

    Kandidat-uppsats, Linköpings universitet/Medie- och Informationsteknik; Linköpings universitet/Tekniska fakulteten

    Författare :Sara Lovisa Lagman; [2022]
    Nyckelord :;

    Sammanfattning : Matsvinn är ett stort miljöproblem och forskning visar på att den största delen av matsvinnet uppstår i hushållen, både i Sverige och globalt. Som konsumenter är vi den sista delen i livsmedelskedjan vilket innebär att vi har ett stort ansvar att ta tillvara på maten som har producerats och transporterats i många led innan den slutligen hamnar i vårt kylskåp och på vår tallrik. LÄS MER

  5. 10. Increasing water access throughhuman-centered design : Design of a off-grid water purifying devicein a resource constraint environment

    Uppsats för yrkesexamina på avancerad nivå, Luleå tekniska universitet/Institutionen för ekonomi, teknik, konst och samhälle

    Författare :David Sundvall; [2022]
    Nyckelord :human centered design; frugal innovation; Innovation; resource constrained environment; Bottom of the pyramid; BOP; Jugaad; resource constrained environment design; Mänskligt centrerad design; Sparsam innovation; Innovation; Resursbegränsad miljö; Botten av den socioekonomiska pyramiden; BOP; Jugaad; Resursbegränsad miljö design;

    Sammanfattning : Patrick and Felicia are a couple who run a farm. Every day they harvest their crops and sell them at the local market. This is the family's everyday life and today's income goes to all the family'sexpenses such as food, water, and transport to the market. At the end of the day, the family's totalbudget results in plus or minus zero. LÄS MER