Sökning: "oral health"
Visar resultat 16 - 20 av 428 uppsatser innehållade orden oral health.
16. Hur lyckas tidigare kariesaktiva patienter ändra sina vanor? : En kvalitativ intervjustudie
Master-uppsats, Malmö universitet/Odontologiska fakulteten (OD)Sammanfattning : Syfte: Att studera hur tidigare kariesaktiva patienter har ändrat sina vanor med resultatet minskad kariesaktivitet. Frågeställningen var: ”Hur lyckas tidigare kariesaktiva patienter ändra sina vanor?”. LÄS MER
17. Oral hälsa hos barn och ungdomar med Downs syndrom : En litteraturstudie
Kandidat-uppsats, Jönköping University/HHJ, Avdelningen för odontologi och oral hälsaSammanfattning : Syfte: Syfte med denna litteraturstudie var att undersöka oral hälsa hos barn och ungdomar med Downs syndrom Metod: Studien är en allmän litteraturstudie där sökningarna genomfördes i databaserna CINAHL, MEDLINE och Dentistry & oral sciences source (DOSS). Vetenskapliga artiklar som svarade på studiens syfte valdes utifrån inklusions- och exklusionskriterier samt relevanta sökord. LÄS MER
18. Djursjukskötarstudenters attityder, erfarenhet och självförtroende inom smådjursodontologi : en enkätstudie
Uppsats för yrkesexamina på grundnivå, SLU/Dept. of Clinical SciencesSammanfattning : Hundar och katters munhälsa är mycket viktigt för deras välfärd. Trots detta är tandproblem mycket vanligt men underdiagnostiserat. Kunskapen hos både djurägare och djurhälsopersonal har visat sig vara bristande. LÄS MER
19. Fysisk aktivitet på recept hos vårdcentraler i Region Uppsala. : En enkätstudie
Kandidat-uppsats, Gymnastik- och idrottshögskolan, GIH/Institutionen för fysisk aktivitet och hälsaSammanfattning : Syfte och frågeställningar Syftet med denna studie var att undersöka i vilken omfattning fysisk aktivitet på recept används inom Region Uppsala samt undersöka om det finns ett intresse till att förskriva FaR och vad som eventuellt påverkar detta intresse. Metod Urvalet i denna undersökning var legitimerad personal i Uppsala län med förskrivningsrätt av FaR på hälso- och vårdcentraler. LÄS MER
20. STRESS OCH DESS PÅVERKAN PÅ ÄTBETEENDE HOS STUDENTER SOM LÄSER HÖGSKOLEUTBILDNING SOM BERÖR KOST OCH MÅLTIDER : EN ENKÄTSTUDIE
Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för kost- och måltidsvetenskapSammanfattning : Bakgrund Stress definieras som en relation mellan personen och omgivningen som upplevs som utmanande och hotande för välbefinnandet och stressresponsen aktiveras i kroppen som förbereder kroppen för att hantera hotet. Kronisk stress kan leda till en överproduktion av kortisol och orsaka negativa effekter på fysisk och mental hälsa. LÄS MER