Sökning: "reversed phase"

Visar resultat 6 - 10 av 35 uppsatser innehållade orden reversed phase.

  1. 6. Analytical Methods for High Molecular Weight UV Stabilizers

    Master-uppsats, KTH/Kemi

    Författare :Elin Ljungström; [2022]
    Nyckelord :hindered amine light stabilizers; light stabilizers; polyolefins; LC-MS; HPLC; hindrade aminljusstabilisatorer; ljusstabilisatorer; polyolefiner; LC-MS; HPLC;

    Sammanfattning : Utomhusprodukter gjorda i plast är sårbara för nedbrytning på grund av UV-energi från solljus. För att stoppa denna fotonedbrytning används UV-stabilisatorer i plastmaterial; en av huvudkategorierna är hindrade aminljusstabilisatorer (HALS, hindered amine light stabilizers). LÄS MER

  2. 7. Preparative chromatographyfor modified oligonucleotides : Method development for modified oligonucleotides, fromanalytical to preparative chromatography

    Master-uppsats, Karlstads universitet

    Författare :Rebecka Jasinski; [2021]
    Nyckelord :oligonucleotides; preparative chromatography; scaling-up; ion-pair chromatography; dibutylamine; oligonukleotider; preparativ kromatografi; uppskalning; jonparskromatografi; dibutylamin;

    Sammanfattning : Synthetic oligonucleotides, which are short strings of DNA or RNA, are a grooving area of importance for the pharmaceutical industry and for companies that manufacture diagnostic components. The manufacturing process of synthetic oligonucleotides involves many complex processes that use separation and purification techniques like ion-exchange chromatography, ion-pair reversed phase chromatography and ultra-performance liquid chromatography. LÄS MER

  3. 8. Haltbestämning av flavanoider i hantverksmässigt tillverkad choklad

    Kandidat-uppsats, Linnéuniversitetet/Institutionen för kemi och biomedicin (KOB)

    Författare :Patrik Petersson; [2021]
    Nyckelord :Hälsopåstående; kakao; flavonoider; kakaoflavanoler; coachning; High Performance Liquid Chromatography; HPLC;

    Sammanfattning : Choklad erhålls från kakaobönan som är frukten på kakaoträdet (Theobroma cacao). För att skapa choklad bearbetas kakaobönan vilket påverkar halten av bioaktiva ämnen i produkten. Choklad innehåller flera typer av bioaktiva ämnen där kakaoflavanolerna epikatechin och katechin är de mest framträdande. LÄS MER

  4. 9. The impact of various chromatographic conditions on the separation of modified and unmodified oligonucleotides

    Kandidat-uppsats, Karlstads universitet

    Författare :Lewis Frazer; [2021]
    Nyckelord :Oligonucleotide; Modified oligonucleotides; Ion-pair chromatography; Chromatography; Analytical chemistry; TEAA; DBA; Chemistry; Oligonukleotid; Modifierade oligonukleotider; Jonpars kromatografi; Kromatografi; Analytisk kemi; TEAA; DBA; Kemi;

    Sammanfattning : In this study, the effects of certain chromatographic conditions on various modified and unmodified oligonucleotides were investigated. At the forefront of this study was the investigation of a new Ion-pair Reversed-phase liquid chromatography (IP-RPLC) method, that had the potential to replace a previously established triethylammonium acetate (TEAA) IP-RPLC method developed for oligonucleotide separations. LÄS MER

  5. 10. What is school food service quality? (part 1) : exploring perceptions of service quality among children and food service professionals in Sweden

    Magister-uppsats, Högskolan Kristianstad/Fakulteten för naturvetenskap

    Författare :Maria Trymell; [2021]
    Nyckelord :Food service management; service quality; food choice; school food; hospitality;

    Sammanfattning : Background: Every year 260 million lunch meals are served in Swedish schools. To design sustainable meals that are eaten and appreciated by the children, not only the food is important but also to understand how the meeting between the Food Service Professionals (FSP) and the children, and part of the service provided, affects the children's overall meal experience. LÄS MER