Sökning: "sockerinnehåll"
Visar resultat 1 - 5 av 12 uppsatser innehållade ordet sockerinnehåll.
1. Hur påverkar vallfodrets sockerinnehåll insulinresponsen hos EMS-hästar behandlade med en SGLT2-hämmare?
Master-uppsats, SLU/Dept. of Clinical SciencesSammanfattning : Ekvint metabolt syndrom (EMS) är ett sjukdomskomplex som kan skapa stora hälsoproblem för drabbade hästar. Tre huvudsakliga komponenter ingår i EMS: insulindysreglering (ID), fetma (generell eller regional) samt insulinorsakad fång/ökad risk för insulinorsakad fång. LÄS MER
2. Kvalitetsförändringar i ’Elise’- äpplen efter öppning av ULO-lager
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Plant Breeding (from 130101)Sammanfattning : För att kunna erbjuda konsumenter svenskproducerade äpplen över en stor del av året lagras frukten i sk ULO (ultra low oxygen) -lagring. Genom att temperatur, relativ fuktighet och atmosfär reglerass kan biologiska processer, såsom respiration och etylenproduktion, kontrolleras och sänkas vilket resulterar i att frukten håller längre och har bättre kvalité över en längre tid. LÄS MER
3. How Product Properties Drive Wine Sales in Norway
Kandidat-uppsats, KTH/Matematisk statistikSammanfattning : This project investigates the Norwegian wine market and attempts to provide models of how the sales volume is influenced by different product attributes. The purpose was to examine if and how such relationship can be modelled using multiple linear regression. LÄS MER
4. Knowledge about type 2 diabetes mellitus, its risk factors and the consumption of sugar sweetened beverages in diagnosed female patients in Vieux Fort, Saint Lucia
Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskapSammanfattning : Diabetes mellitus typ 2 (T2DM) är en livsstilsrelaterad sjukdom. Socker sötade drycker (SSBs) har ett högt sockerinnehåll vilket kan leda till ett energiöverskott även vid lågt intag. Det finns därför bevis som tyder på att ett högre intag av SSBs kan öka risken för att utveckla T2DM. LÄS MER
5. Tv-reklam för söta drycker : En studie av hur antalet reklaminslag förändrats under åren 1999-2014
Kandidat-uppsats, Högskolan Kristianstad/Sektionen för lärande och miljöSammanfattning : Inledning: Tv-reklam för söta drycker kan leda till ökad konsumtion av ohälsosamma och energirika drycker med högt sockerinnehåll. Under år 2014 inhandlades i genomsnitt 92 liter läskedryck i Sverige per konsument, vilket är en ökning med tio liter jämfört med år 2000. LÄS MER