Avancerad sökning
Visar resultat 1 - 5 av 14 uppsatser som matchar ovanstående sökkriterier.
1. Friend or foam? Improved methods for stunning of pigs with foam : effects of repetition and scent on pig reaction to foam
Uppsats för yrkesexamina på avancerad nivå, SLU/Dept. of Animal Environment and HealthSammanfattning : There are several methods available for stunning of pigs before slaughter, but the most frequently used at larger abattoirs are electricity and CO2. There are advantages and disadvantages with both methods. As there is no method that does not have major animal welfare drawbacks. LÄS MER
2. Utfodring av ensilage till slaktsvin : minskar stressen vid inflyttning i slaktsvinsavdelningen
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Biosystems and Technology (from 130101)Sammanfattning : Det finns flertalet faktorer att ta i beaktning inom slaktsvinsproduktionen för en god djurvälfärd och en lönsam produktion för producenten. Olika typer av slagsmål mellan grisar sker när nya individer förs samman, för att upprätta en ny hierarki i gruppen. LÄS MER
3. Stereotypier hos våra vanligaste sällskaps- och produktionsdjur
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Biomedical Sciences and Veterinary Public HealthSammanfattning : En stereotypi definieras som ett repetitivt beteende utan tydligt mål eller funktion. Stereotypier ses inte hos vilda djur utan utvecklas endast hos djur i fångenskap, till följd av miljön de hålls i. LÄS MER
4. Bedövningsmetoder vid grisslakt : en etisk jämförelse mellan koldioxid och skjutning på gård
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Biomedical Sciences and Veterinary Public HealthSammanfattning : Slaktgrisar måste bedövas innan avblodning i Sverige och koldioxidbedövning är den vanlig-aste metoden. Syftet med den här litteraturstudien är att jämföra två diametralt olika bedöv-ningsmetoder, skjutning på gård och koldioxidbedövning, från två normativa etiska teorier, nyttoetik och dygdetik. LÄS MER
5. Feeding beaviour of slaughter pigs (Sus Scrofa) kept in a Swedish conventional system
Master-uppsats, SLU/Dept. of Animal Environment and HealthSammanfattning : The management and keeping of slaughter pigs are normally highly controlled and achieving a good feed effiency is one of the pork industriy’s main goals. When being kept in a conventional system the pigs do not have a good opportunity to perform natural feeding and foraging behaviours which could lead to frustration and a negative welfare. LÄS MER