Sökning: "pålägg"
Visar resultat 11 - 15 av 15 uppsatser innehållade ordet pålägg.
11. Utbudet av vegetariska och veganska livsmedelsprodukter på den svenska marknaden : vilka produkter finns och hur är de berikade?
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Food ScienceSammanfattning : This study has been done in order to map the supply of vegetarian and vegan food products in Sweden for business clients and consumers. A total of 665 food stuffs were found and classified into six categories. LÄS MER
12. Grill-, kött-, chark-, och kallskänkshanteringen i Gislaveds kommun – bättre eller sämre? En jämförelse mellan år 2008 och 2011
Kandidat-uppsats, Sektionen för ekonomi och teknik (SET)Sammanfattning : I detta examensarbete ges en resultatbaserad slutsats om dagsläget för livsmedelsbutikers hantering av grill-, kött-, chark- och kallskänkshanteringen jämfört med hanteringen år 2008 i Gislaveds kommun. År 2008 genomförde livsmedelsinspektörerna på Bygg- och miljöförvaltningen i Gislaveds kommun ett projekt där samtliga livsmedelsbutiker i kommunen med någon typ av grill-, kött, chark-, och kallskänkshantering inspekterades och ingick i livsmedelsprovtagning av de nämnda hanteringarnas produkter. LÄS MER
13. Associationsrättsliga spörsmål kring lagerbolag
Uppsats för yrkesexamina på avancerad nivå, Lunds universitet/Juridiska institutionenSammanfattning : Det primära syftet med denna uppsats är att utreda vilken teoretisk och praktisk betydelse ABL:s regler om nybildning och kapitalskydd har vad gäller lagerbolag. Det sekundära syftet är att redogöra för och granska de praktiska lösningarna som används i lagerbolagsverksamheten. LÄS MER
14. Mellanmålsvanor i Sverige : en enkätundersökning om preferenser och vanor kopplade till konsumtion av mellanmål
L3-uppsats, SLU/Dept. of EconomicsSammanfattning : Denna studie kartlägger vad personer i Sverige konsumerar till mellanmål, vilka preferenser och vanor de har samt undersökt hur olika demografiska attribut påverkar mellanmålskonsumtion, preferenser och beteenden. Huvudfrågorna är: Vad äter svenska mellanmålskonsumenter till mellanmål och hur påverkas vanorna av demografiska attribut? När konsumerar de sina mellanmål? Vilka preferenser kring mellanmål har de? Vilka vanor har de? Hur ser trenderna ut som rör mellanmål? Studien som genomfördes mellan den 16 och 30 juni 2004 bygger på en enkätundersökning över Internet i vilken 343 svenska mellanmålskonsumenter i åldrarna 16-45 tillfrågats. LÄS MER
15. Den fria viljans extra faktor
Kandidat-uppsats, Lunds universitet/Praktisk filosofiSammanfattning : Vare sig det gäller livets små beslut som vilket pålägg man ska ha på sin frukostsmörgås eller de betydligt större som huruvida man vill flytta ut på landet och satsa på en karriär som författare eller inte så lever nog de flesta vanliga människorna i föreställningen av att valet är upp till personen själv. Jag tror faktiskt inte att jag går för långt om jag säger att för varje handling som vi på förhand planerar så är känslan av att vi också kan agera annorlunda ofrånkomlig. LÄS MER