Sökning: "Artisanal products"
Visar resultat 1 - 5 av 6 uppsatser innehållade orden Artisanal products.
1. Mathantverkscertifiering på Åland : en kvantitativ studie
Kandidat-uppsats, SLU/Department of Molecular SciencesSammanfattning : Kunskapen om hur lång tid, vad för ansträngning, vilken teknik och insikt som krävs för att producera mathantverksprodukter är liten. Innan industrialiseringen producerades alla produkter för hand och inom närområde. I dagens samhälle på Åland och Finland blir allt fler livsmedelsprodukter importerade. LÄS MER
2. Haltbestämning av flavanoider i hantverksmässigt tillverkad choklad
Kandidat-uppsats, Linnéuniversitetet/Institutionen för kemi och biomedicin (KOB)Sammanfattning : Choklad erhålls från kakaobönan som är frukten på kakaoträdet (Theobroma cacao). För att skapa choklad bearbetas kakaobönan vilket påverkar halten av bioaktiva ämnen i produkten. Choklad innehåller flera typer av bioaktiva ämnen där kakaoflavanolerna epikatechin och katechin är de mest framträdande. LÄS MER
3. Challenge test assessing growth potential of Listeria monocytogenes in Eldost
Master-uppsats, SLU/Department of Molecular SciencesSammanfattning : The demand for Cypriot Halloumi on the Swedish market has increased. However, more consumers request a similar product with origin from Sweden. This is the reason behind the launch of the Swedish Eldost, a cheese similar to Halloumi but produced in Sweden, from Swedish milk and in an artisanal manner. LÄS MER
4. Svenska gårdsmejerier : en inblick i mejeriproduktion och användandet av starterkulturer
Kandidat-uppsats, SLU/Department of Molecular SciencesSammanfattning : Mjölk och mejeriprodukter har alltid varit en viktig näringskälla världen över, och har en inverkan på både länders ekonomi såväl som hälsa. Produktionen av hantverksmässigt tillverkade ostar uppvisar en enorm variation och diversitet som har gett stora möjligheter för utveckling. LÄS MER
5. Framställning och vidareympning av gårdskultur : Vad skiljer en yoghurt fermenterad av gårdens egen bakterieflora från industriell och traditionell yoghurt?
Kandidat-uppsats, Högskolan Kristianstad/Fakulteten för naturvetenskapSammanfattning : Bakgrund: Med industrialiseringen har de traditionella yoghurtkulturerna med en mångfald av samverkande mjölksyrabakterier fått ge plats åt de mer standardiserade. En gårdskultur framställs genom att obehandlad mjölk spontanfermenteras av gårdens egen bakterieflora och får därigenom en unik karaktär. LÄS MER