Sökning: "Dairy production"
Visar resultat 21 - 25 av 612 uppsatser innehållade orden Dairy production.
21. Characterization of potato protein and its calcium binding capacity
Master-uppsats, Lunds universitet/Beräkningskemi; Lunds universitet/Tillämpad biokemiSammanfattning : Calcium is essential for the human body as it has functions in the nervous system, bones and formation of teeth. Deficiency in this important nutrient can be detrimental to health and cause life-long issues. Calcium can be found in various foods, like dairy products, but certain plant-based alternatives to milk needs to be fortified with calcium. LÄS MER
22. Fouling modelling in a UHT unit based on plant data.
Master-uppsats, Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master)Sammanfattning : Heat treatment of dairy products is essential for food safety, one way to perform this is ultra-high temperature (UHT) processing. During the process, macronutrients and minerals form fouling deposits which impairs heat transfer. Eventually the fouling needs to be removed chemically by alkaline and acidic detergents. LÄS MER
23. Analysis of bottlenecks and volume increases in a dairy production
Master-uppsats, Linköpings universitet/Kommunikations- och transportsystem; Linköpings universitet/Tekniska fakultetenSammanfattning : Arla Foods står konstant inför nya volymförändringar i produktionen och kräver därför kontinuerligt arbete med att studera om mejeriet har kapacitet att ta sig an nya volymökningar. Mejeriet i Linköping har tagit över produktionen av Gräddfil från ett annat mejeri. LÄS MER
24. Sorunda's specialities
Kandidat-uppsats, KTH/ArkitekturSammanfattning : Det här är en plats dit du kan komma för att lära dig om permakultur - en odlinsprincip som genererar ett slutet kretslopp av vatten, kväve och andra näringsämnen - se hur produktionen av spannmål och mejeriprodukter går till eller besöka caféet eller restaurangen med mat baserad på råvaror som har tillverkats och producerats i Sorunda. Här kan du dessutom vara en del av bakningen som går till i bageriet eller hälsa på djuren som finns i stallen. LÄS MER
25. Förstå viktiga faktorer kring strategisk planering inför expansion av mjölkproduktion
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of People and SocietySammanfattning : För att säkerställa livsmedelsförsörjning i ett land är lantbruket helt fundamentalt. Sveriges befolkning har ökat samtidigt som livsmedelsproduktionen minskat. Stor potential finns för att öka den inhemska livsmedelsproduktionen. LÄS MER