Sökning: "Dairy production"

Visar resultat 21 - 25 av 612 uppsatser innehållade orden Dairy production.

  1. 21. Characterization of potato protein and its calcium binding capacity

    Master-uppsats, Lunds universitet/Beräkningskemi; Lunds universitet/Tillämpad biokemi

    Författare :Signe König; Erika Thomson; [2023]
    Nyckelord :Patatin; Calcium; Food supplement; Calcium Assay; Alcalase; potato protein; Applied biochemistry; Biology and Life Sciences; Technology and Engineering;

    Sammanfattning : Calcium is essential for the human body as it has functions in the nervous system, bones and formation of teeth. Deficiency in this important nutrient can be detrimental to health and cause life-long issues. Calcium can be found in various foods, like dairy products, but certain plant-based alternatives to milk needs to be fortified with calcium. LÄS MER

  2. 22. Fouling modelling in a UHT unit based on plant data.

    Master-uppsats, Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master)

    Författare :Thai Lam; [2023]
    Nyckelord :UHT; dairy; tubular heat exchanger; fouling development; fouling removal; food engineering; Technology and Engineering; Agriculture and Food Sciences;

    Sammanfattning : Heat treatment of dairy products is essential for food safety, one way to perform this is ultra-high temperature (UHT) processing. During the process, macronutrients and minerals form fouling deposits which impairs heat transfer. Eventually the fouling needs to be removed chemically by alkaline and acidic detergents. LÄS MER

  3. 23. Analysis of bottlenecks and volume increases in a dairy production

    Master-uppsats, Linköpings universitet/Kommunikations- och transportsystem; Linköpings universitet/Tekniska fakulteten

    Författare :Rebecca Persson; Izabel Wikner Zienkiewicz; [2023]
    Nyckelord :Flaskhalsanalys; flaskhalsidentifiering; simulering; processindustri; Industriell ekonomi; Industriell ekonomi;

    Sammanfattning : Arla Foods står konstant inför nya volymförändringar i produktionen och kräver därför kontinuerligt arbete med att studera om mejeriet har kapacitet att ta sig an nya volymökningar. Mejeriet i Linköping har tagit över produktionen av Gräddfil från ett annat mejeri. LÄS MER

  4. 24. Sorunda's specialities

    Kandidat-uppsats, KTH/Arkitektur

    Författare :Lovisa Risberg; [2023]
    Nyckelord :Nynäshamn; Sorunda; kulturhus; självförsörjning; produktion; djurhållning; permakultur;

    Sammanfattning : Det här är en plats dit du kan komma för att lära dig om permakultur - en odlinsprincip som genererar ett slutet kretslopp av vatten, kväve och andra näringsämnen - se hur produktionen av spannmål och mejeriprodukter går till eller besöka caféet eller restaurangen med mat baserad på råvaror som har tillverkats och producerats i Sorunda. Här kan du dessutom vara en del av bakningen som går till i bageriet eller hälsa på djuren som finns i stallen. LÄS MER

  5. 25. Förstå viktiga faktorer kring strategisk planering inför expansion av mjölkproduktion

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of People and Society

    Författare :Johan Larm; [2023]
    Nyckelord :Strategi; planeringsprocess; mjölkföretag; the fuzzy front end modell;

    Sammanfattning : För att säkerställa livsmedelsförsörjning i ett land är lantbruket helt fundamentalt. Sveriges befolkning har ökat samtidigt som livsmedelsproduktionen minskat. Stor potential finns för att öka den inhemska livsmedelsproduktionen. LÄS MER