Sökning: "Dairy production"
Visar resultat 16 - 20 av 612 uppsatser innehållade orden Dairy production.
16. Nio mjölkproducenters erfarenheter av att vaccinera mot E. coli mastit : en intervjustudie om effekt, arbetsmiljö och administration
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Biosystems and Technology (from 130101)Sammanfattning : Juverinflammation är en av de vanligaste sjukdomarna som drabbar mjölkkor, juverinflammation kallas också för mastit. Mastit orsakas i huvudsak av bakterier. Olika bakterier ger upphov till olika sorters mastiter med olika sjukdomsförlopp. Mastiterna kan vara kliniska eller subkliniska, det som skiljer dem åt är symptomen och tidsbilden. LÄS MER
17. Assessment of the integration of solar heat power into food drying processes
Master-uppsats, Lunds universitet/Institutionen för energivetenskaperSammanfattning : The long-lasting usage of fossil fuels has brought its negative impact on the planet and thus the society is turning towards more environmentally sustainable solutions in every aspect of life. This master’s thesis discusses the novel topic of integrating concentrated solar thermal collectors, which directly produce steam, to drying processes in the food industry, which is proven to currently emit significant amounts of Greenhouse Gases (GHGs). LÄS MER
18. Bonderevolt eller överlevnadskreativitet : en studie om mjölkproducenters resa till egen förädling av gårdens mjölk
Master-uppsats, SLU/Dept. of Urban and Rural DevelopmentSammanfattning : I denna uppsats undersöks mjölkgårdar som investerat i och utvecklat förädling av gårdarnas egen mjölk. Fyra mjölkgårdar har besökts och där har jag genomfört djupgående intervjuer och observationer i två dagar på vardera gård. LÄS MER
19. Rostning av åkerbönor : en kostnadsanalys om lönsamheten för utfodring av rostade åkerbönor till ekologiska mjölkkor
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of People and SocietySammanfattning : I Sverige använder i dagsläget många ekologiska mjölkproducenter sig av soja som huvudprotein i fodret till sina djur. Soja odlas inte i någon större utsträckning i Sverige, det importeras från andra länder. LÄS MER
20. Towards more sustainable dietary choices: Strategies for change in the context of Lucerne, Switzerland
Master-uppsats, Lunds universitet/Internationella miljöinstitutetSammanfattning : Switzerland's current food system is unsustainable and responsible for 25% of the country's environmental footprint. Half of the greenhouse gas emissions from the Swiss food system are caused by meat and dairy consumption. LÄS MER