Sökning: "Dairy production"

Visar resultat 16 - 20 av 612 uppsatser innehållade orden Dairy production.

  1. 16. Nio mjölkproducenters erfarenheter av att vaccinera mot E. coli mastit : en intervjustudie om effekt, arbetsmiljö och administration

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Biosystems and Technology (from 130101)

    Författare :Moa Tallåker; [2023]
    Nyckelord :E. coli; mastit; immunförsvar; klinisk mastit; subklinisk mastit; vaccin;

    Sammanfattning : Juverinflammation är en av de vanligaste sjukdomarna som drabbar mjölkkor, juverinflammation kallas också för mastit. Mastit orsakas i huvudsak av bakterier. Olika bakterier ger upphov till olika sorters mastiter med olika sjukdomsförlopp. Mastiterna kan vara kliniska eller subkliniska, det som skiljer dem åt är symptomen och tidsbilden. LÄS MER

  2. 17. Assessment of the integration of solar heat power into food drying processes

    Master-uppsats, Lunds universitet/Institutionen för energivetenskaper

    Författare :Charalampos Psilopoulos; [2023]
    Nyckelord :Sustainable; sustainability; co2 reduction; feasibility; solar thermal; direct steam generation; drying; food industry; scope 1 emissions; sdg; sustainable development goals; spray drying; drum drying; powder; food; Technology and Engineering;

    Sammanfattning : The long-lasting usage of fossil fuels has brought its negative impact on the planet and thus the society is turning towards more environmentally sustainable solutions in every aspect of life. This master’s thesis discusses the novel topic of integrating concentrated solar thermal collectors, which directly produce steam, to drying processes in the food industry, which is proven to currently emit significant amounts of Greenhouse Gases (GHGs). LÄS MER

  3. 18. Bonderevolt eller överlevnadskreativitet : en studie om mjölkproducenters resa till egen förädling av gårdens mjölk

    Master-uppsats, SLU/Dept. of Urban and Rural Development

    Författare :Lisa Valleräng; [2023]
    Nyckelord :gårdsmejeri; förädling; mjölkgård; globala livsmedelssystem; lokala livsmedelssystem; berättande; värdeskapande; relationsmat;

    Sammanfattning : I denna uppsats undersöks mjölkgårdar som investerat i och utvecklat förädling av gårdarnas egen mjölk. Fyra mjölkgårdar har besökts och där har jag genomfört djupgående intervjuer och observationer i två dagar på vardera gård. LÄS MER

  4. 19. Rostning av åkerbönor : en kostnadsanalys om lönsamheten för utfodring av rostade åkerbönor till ekologiska mjölkkor

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of People and Society

    Författare :Hugo Eke-Göransson; John Engdahl; [2023]
    Nyckelord :Rostning av åkerbönor; bönrostning; ekologiska mjölkkor; kostnadsanalys; fodervärde; proteinkvalité; ekonomisk hållbarhet;

    Sammanfattning : I Sverige använder i dagsläget många ekologiska mjölkproducenter sig av soja som huvudprotein i fodret till sina djur. Soja odlas inte i någon större utsträckning i Sverige, det importeras från andra länder. LÄS MER

  5. 20. Towards more sustainable dietary choices: Strategies for change in the context of Lucerne, Switzerland

    Master-uppsats, Lunds universitet/Internationella miljöinstitutet

    Författare :André Wismer; [2023]
    Nyckelord :consumer behaviour; food system; dietary choices; meat intake; Earth and Environmental Sciences;

    Sammanfattning : Switzerland's current food system is unsustainable and responsible for 25% of the country's environmental footprint. Half of the greenhouse gas emissions from the Swiss food system are caused by meat and dairy consumption. LÄS MER