Sökning: "Dietary Survey"
Visar resultat 11 - 15 av 82 uppsatser innehållade orden Dietary Survey.
11. Tackling climate change with gamification : Exploring the perceived usefulness of design elements as a motivator to shift towards a more plant-based diet
Master-uppsats, Högskolan i Skövde/Institutionen för informationsteknologiSammanfattning : One of several ways mankind can collectively do in order to fight the climate crisis and contribute to the mitigation of greenhouse gas emissions is by switching to a more plant-based diet. Serious games and various gamification tools have been used to raise awareness of current problems and motivate individuals to shift to a more “pro environmental” behaviour. LÄS MER
12. Konsten att ge kostråd vid ileostomi : En enkätstudie gällande den självupplevda förmågan att kunna ge kostråd till personer med ileostomi bland undersköterskor och sjuksköterskor inom stomivård
Magister-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för kost- och måltidsvetenskapSammanfattning : Bakgrund Tidigare forskning inom stomivård har visat att vårdpersonal känner osäkerhet kring vilka kostråd som bör tillämpas. Samtidigt upplever många stomiopererade att de får för lite råd kring kosten och att råden de får ofta är förvirrande och motstridiga. LÄS MER
13. Hur ser matkonsumtionen ut för barn i åldrarna 6-8 år i skolan och på fritidsverksamheten? : En enkätstudie
Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för kost- och måltidsvetenskapSammanfattning : Bakgrund Resultatet från Riksmaten – Barn 2003 konstaterade att barn i Sverige äter för mycket mättat fett, samt söta och salta livsmedel. Skolan är en plats som möjliggör tidig grundläggning av hälsosamma matvanor. Att tidigt i livet ha möjlighet att etablera hälsosamma matvanor kan påverka framtida livsmedelsval. LÄS MER
14. Packaging for Plant-based protein diets - Exploring the requirements from the consumer and industry perspective
Master-uppsats, Lunds universitet/FörpackningslogistikSammanfattning : The sustainable production and consumption of foods is gaining traction and globally, it is believed that there is nutritional transitional taking place from animal-based protein to plant-based protein. Product requirements, supply chain conditions, and consumption patterns for animal-based proteins and plant-based proteins will vary. LÄS MER
15. Fullkornsintag bland barn och unga : analys av data från Livsmedelsverkets matundersökning
Kandidat-uppsats, SLU/Department of Molecular SciencesSammanfattning : Det finns många studier som visar ett samband mellan låg frekvens av insjuknande i metabola sjukdomar och ett högt fullkornsintag. Hälsoeffekter relaterade till fullkorn beror på dess rika innehåll på vitaminer, mineraler och kostfibrer Hälsoeffekter kan kartläggas och studeras på befolkningens matvanor och livsstil genom nationella studier och matundersökningar. LÄS MER