Avancerad sökning
Visar resultat 1 - 5 av 37 uppsatser som matchar ovanstående sökkriterier.
1. The Potential to Target Smaller Sized Baltic Herring to Decrease the Dietary Exposure - an Assessment Based on Dioxin Samples from the Southern Baltic
Master-uppsats, Lunds universitet/Avdelningen för Teknisk vattenresursläraSammanfattning : PCDD/Fs and dl-PCBs, or more commonly referred to as dioxin and dioxin like substances are compounds present in our surrounding environment. As some congeners of these have been shown to be toxic, they are regulated under the Stockholm Convention. LÄS MER
2. Climate impact of ultra-processed foods in the Swedish diet
Master-uppsats, SLU/Department of Molecular SciencesSammanfattning : The climate impact associated with food consumption is large. The size of the impact depend on the type of food and how it is produced. Food systems are currently changing and urbanization and increased affluence of consumers have led to an overall increase in food consumption and a rise in consumption of processed foods globally. LÄS MER
3. Prevention av malnutrition hos patienter med cancersjukdom som genomgår kemo- och/eller radioterapi : en icke-systematisk litteraturöversikt om nutritionsvård
Kandidat-uppsats, Sophiahemmet HögskolaSammanfattning : Bakgrund Cancer är en vanligt förekommande sjukdom globalt, vilken ofta behandlas med kemoterapi och radioterapi. Både behandlingarna och sjukdomen medför dock symtom och biverkningar som kan bidra till malnutrition samt ett kraftigt reducerat välmående för patienten. LÄS MER
4. Erfarenheter av kostförändringar vid diabetes : En litteraturstudie
Kandidat-uppsats, Malmö universitet/Fakulteten för hälsa och samhälle (HS)Sammanfattning : Bakgrund: Diabetes typ två är en sjukdom som idag klassas som en folksjukdom, och är starkt betingat med dåliga levnadsvanor. En del i behandlingen av sjukdomen är livsstilsförändringar, såsom kostförändringar. Genom kosten kan många personer få kontroll över sina blodsockernivåer, och därmed sker en klinisk förbättring. LÄS MER
5. Dietary choices and their impact on the Environment : Building a Concept of an Interactive Virtual Reality Experience to Initiate Reflection
Master-uppsats, Linköpings universitet/Medie- och Informationsteknik; Linköpings universitet/Tekniska fakultetenSammanfattning : This thesis describes a Research through Design process of building a concept of an interactive Virtual Reality experience. It oscillates around the topic of sustainability and mindful food choices. LÄS MER