Sökning: "culinary ingredients"

Hittade 5 uppsatser innehållade orden culinary ingredients.

  1. 1. Climate impact of ultra-processed foods in the Swedish diet

    Master-uppsats, SLU/Department of Molecular Sciences

    Författare :Hanna Maria Linnéa Eneroth; [2023]
    Nyckelord :climate impact; culinary ingredients; diet; food consumption; food processing; greenhouse gas emissions; minimally processed foods; NOVA; ultra-processed foods;

    Sammanfattning : The climate impact associated with food consumption is large. The size of the impact depend on the type of food and how it is produced. Food systems are currently changing and urbanization and increased affluence of consumers have led to an overall increase in food consumption and a rise in consumption of processed foods globally. LÄS MER

  2. 2. Share my meal : A Social Catalyst for Interactions Around Food

    Master-uppsats, KTH/Skolan för elektroteknik och datavetenskap (EECS)

    Författare :Betzabe Salinas Tovar; [2021]
    Nyckelord :human-computer interaction HCI ; human-food interaction HFI ; food practices; dietary acculturation; collective experience; migrant communities;

    Sammanfattning : Building social networks plays a key role for international students as they undergo changes when moving to a new place. Different factors play a critical role in the experience of each individual. Creating a sense of connectedness to a community facilitates the assimilation of new and different cultures. LÄS MER

  3. 3. Utländskt och svenskt i kokböcker för barn. : Framställningen av olika nationaliteter i kokböcker för barn utgivna i Sverige 1960- 2014

    Kandidat-uppsats, Karlstads universitet/Institutionen för språk, litteratur och interkultur (from 2013)

    Författare :Paola Allegrini; [2020]
    Nyckelord :children’s cookbooks; representation; foreign; Swedish; nationality; discourse analysis; norms; values; the culinary Other; kokböcker för barn; representation; utländskt; svenskt; nationalitet; diskurs; diskursanalys; normer; värderingar; stereotyper; de kulinariska Andra;

    Sammanfattning : Syftet med denna uppsats är att identifiera vilka nationaliteter som finns representerade, och hur utländskt och svenskt framställs i 12 kokböcker för barn utgivna i Sverige 1960-2014. Först gjordes en innehållsanalys för att finna lämpliga analyskategorier för att beskriva hur nationell och icke-svensk proveniens kommer till uttryck. LÄS MER

  4. 4. The Ingredients of Culture : A Study on Cultural Identity and Cultural Belinging in Relation to Food in Hiromi Goto's Chorus of Mushrooms

    Uppsats för yrkesexamina på grundnivå, Högskolan i Jönköping/HLK, Ämnesforskning

    Författare :Linus Calais; [2020]
    Nyckelord :cultural identity; cultural belonging; food; chorus of mushrooms; Hiromi Goto;

    Sammanfattning : Food is something every human consumes in order to survive. However, cuisine and culinary practices hold more power than the basic biological need. Food can be used as a tool to express cultural identity and cultural belonging. Culinary practices and traditions make crossing cultural borders entirely possible on an everyday basis. LÄS MER

  5. 5. Brandteknisk riskvärdering av Östermalms Saluhall

    L3-uppsats, Lunds universitet/Avdelningen för Brandteknik; Lunds universitet/Avdelningen för Riskhantering och Samhällssäkerhet

    Författare :Emanuel Grunnesjö; Helena Sjöberg; Erik Sävmark; Anna Åhsberger; [2011]
    Nyckelord :Brandteknisk riskvärdering; saluhall; restaurang; brand; utrymning; personsäkerhet; Östermalms Saluhall; systematiskt brandskydd; kritiska förhållanden; CFAST; Simulex; @risk; Technology and Engineering;

    Sammanfattning : This report contains an evaluation of the fire safety regarding evacuation in Östermalms Saluhall, a well known market and food hall in Stockholm, capital of Sweden. The market is a center for high quality delicacies of many kinds and has been since the late 19th century. LÄS MER