Sökning: "Environmentally friendly diets"
Hittade 5 uppsatser innehållade orden Environmentally friendly diets.
1. Environmentally friendly diets : perceptions and behaviours of sustainability students
Master-uppsats, SLU/Dept. of Urban and Rural DevelopmentSammanfattning : The food sector has massive consequences on the environment as it causes, among others, GHG emissions, deforestation, water scarcity and climate change. Therefore, it is essential to transform the food sector and the related diets of individuals. LÄS MER
2. Framtidens foder inom vattenbruket : påverkan på fisk och miljö
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Animal Nutrition and ManagementSammanfattning : Världens akvakulturproduktion har länge förlitat sig på stora mängder av fiskmjöl och fiskolja och på senare år sojamjöl i fiskens foder. Dessa traditionella fodermedel orsakar en stor belastning på marina ekosystem och land-, vatten- och fosforresurser. LÄS MER
3. The role of information and behavioral biases in consumer choice for climate friendly proteins
Master-uppsats, SLU/Dept. of EconomicsSammanfattning : The transition from animal towards alternative proteins can help reduce the negative impact of the food systems on the environment and human health. To promote healthier and more sustainable food systems, consumers around the world are encouraged to explore alternative diets and switch towards more environment-friendly protein sources. LÄS MER
4. Hållbar produktion med vetedrank och vallfoder till idisslare : utnyttja etanolproduktionens biprodukt som ett billigt och miljövänligt fodermedel
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Animal Nutrition and ManagementSammanfattning : Etanol blir allt vanligare som bränsle, vilket ökar etanolproduktionen och därmed utvinns mer biprodukt, så kallad drank. Drank med sitt höga innehåll av råprotein används som proteinfodermedel till lantbruksdjur. Oftast sker utfodringen av torkad drank, men även blöt drank förekommer. LÄS MER
5. We are what we eat : investigating enabling factors for dietary change and sustainable diets in Skåne
Master-uppsats, Lunds universitet/LUCSUSSammanfattning : The health and environmental impacts of food consumption are increasingly recognized as sustainability issues in developed countries. Therefore, promotion of sustainable diets is becoming more popular among governments and International NGOs. However, the question persists of how best to do this. LÄS MER