Sökning: "Environmentally friendly diets"

Hittade 5 uppsatser innehållade orden Environmentally friendly diets.

  1. 1. Environmentally friendly diets : perceptions and behaviours of sustainability students

    Master-uppsats, SLU/Dept. of Urban and Rural Development

    Författare :Amelie Claire Grassl; [2022]
    Nyckelord :Environmentally friendly diets; sustainable diets; theory of planned behaviour; sustainability students; food choices; food behaviour; eating environmentally friendly; perceptions; views;

    Sammanfattning : The food sector has massive consequences on the environment as it causes, among others, GHG emissions, deforestation, water scarcity and climate change. Therefore, it is essential to transform the food sector and the related diets of individuals. LÄS MER

  2. 2. Framtidens foder inom vattenbruket : påverkan på fisk och miljö

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Animal Nutrition and Management

    Författare :Vilma Johansson; [2021]
    Nyckelord :andra generationens fodermedel; akvakultur; nutrition; produktion; ersättning; hållbarhet;

    Sammanfattning : Världens akvakulturproduktion har länge förlitat sig på stora mängder av fiskmjöl och fiskolja och på senare år sojamjöl i fiskens foder. Dessa traditionella fodermedel orsakar en stor belastning på marina ekosystem och land-, vatten- och fosforresurser. LÄS MER

  3. 3. The role of information and behavioral biases in consumer choice for climate friendly proteins

    Master-uppsats, SLU/Dept. of Economics

    Författare :Madina Alieva; [2021]
    Nyckelord :climate friendly food; legume-based proteins; sustainable consumption; willingness to accept; willingsness to pay; WTA-WTP disparity;

    Sammanfattning : The transition from animal towards alternative proteins can help reduce the negative impact of the food systems on the environment and human health. To promote healthier and more sustainable food systems, consumers around the world are encouraged to explore alternative diets and switch towards more environment-friendly protein sources. LÄS MER

  4. 4. Hållbar produktion med vetedrank och vallfoder till idisslare : utnyttja etanolproduktionens biprodukt som ett billigt och miljövänligt fodermedel

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Animal Nutrition and Management

    Författare :Hanna Jibbefors; [2015]
    Nyckelord :idisslare; etanol; biprodukt; drank; protein; näringsinnehåll; vallfoder; foderstat;

    Sammanfattning : Etanol blir allt vanligare som bränsle, vilket ökar etanolproduktionen och därmed utvinns mer biprodukt, så kallad drank. Drank med sitt höga innehåll av råprotein används som proteinfodermedel till lantbruksdjur. Oftast sker utfodringen av torkad drank, men även blöt drank förekommer. LÄS MER

  5. 5. We are what we eat : investigating enabling factors for dietary change and sustainable diets in Skåne

    Master-uppsats, Lunds universitet/LUCSUS

    Författare :Luisa Fernanda Suarez Rozo; [2014]
    Nyckelord :healthy diets; intrinsic motivation; vegetarian food-choice motives; environmentally-friendly diets; sustainability Science.; Social Sciences;

    Sammanfattning : The health and environmental impacts of food consumption are increasingly recognized as sustainability issues in developed countries. Therefore, promotion of sustainable diets is becoming more popular among governments and International NGOs. However, the question persists of how best to do this. LÄS MER