Sökning: "Födoämnesallergi"
Visar resultat 11 - 15 av 28 uppsatser innehållade ordet Födoämnesallergi.
11. Födoämnesallergi hos hund : möjliga mekanismer i immunopatogenesen
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Biomedical Sciences and Veterinary Public HealthSammanfattning : Många hundar med klåda och lesioner i huden lider av födoämnesallergier. Endast en liten andel av hundarna har symtom i tarmen. Patogenesen bakom dessa reaktioner och varför de ger lesioner i huden är till största del okänd. Den här litteraturöversikten sammanfattar olika möjliga mekanismer i immunopatogenesen. LÄS MER
12. Riskbedömning av allergenspridning genom kartläggning av en livsmedelsproduktion
M1-uppsats, Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master)Sammanfattning : 15 % of the Swedish population suffers from food allergy. Low doses of an allergenic substance may cause serious consequences. Therefore, it is mandatory by law for all food producing companies in Sweden to produce allergenic safe food. LÄS MER
13. Kunskap och compliance hos djurägare vid allergi hos hund
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Clinical SciencesSammanfattning : Förekomsten av allergier ökar i samhället, både hos människor och våra husdjur. Anledningarna kan vara många och både genetik och miljön vi lever i kan vara orsaker till detta. För att ta reda på vilken eller vilka allergier en hund lider av krävs olika utredningar. LÄS MER
14. Spädbarns tarmflora & probiotikas effekt vid kolik : Kan skillnader i spädbarns tarmflora förklara kolik och är probiotika en effektiv behandling vid kolik?
Kandidat-uppsats, Linnéuniversitetet/Institutionen för kemi och biomedicin (KOB)Sammanfattning : Ett av fem spädbarn drabbas av kolik under första tre levnadsmånaderna. I övrigt friska spädbarn skriker, gråter och är otröstbara minst tre timmar i sträck per dag mer än tre dagar i veckan. Trots att kolik är ett vanligt förekommande problem för både spädbarn och föräldrar finns det idag ingen effektiv behandling. LÄS MER
15. Att välja bort vete : En kvalitativ intervjustudie om varför elitidrottare väljer bort vete ur kosten
M1-uppsats, Institutionen för kostvetenskapSammanfattning : Utbudet av dieter och hälsobudskap finns idag överallt. Oavsett om syftet är att gå ner i vikt för att minska framtida hälsorisker eller för att optimera kosten inför en tävling, så finns det information, råd och riktlinjer i överflöd. En av de senaste trenderna i USA är att utesluta vete i kosten. LÄS MER