Sökning: "Födoämnesallergi"

Visar resultat 16 - 20 av 28 uppsatser innehållade ordet Födoämnesallergi.

  1. 16. Skolsköterskans upplevelse av hinder för optimal hälsa hos skolbarn med födoämnesallergi. En intervjustudie

    Magister-uppsats, Institutionen för omvårdnad

    Författare :Ulrika Freund-Arvidsson; Anna Lundberg; [2013]
    Nyckelord :;

    Sammanfattning : TitelSkolsköterskans upplevelse av hinder för optimal hälsa hos skolbarn med födoämnesallergi -en intervjustudie. Författare Anna Lundberg ochUlrika Freund-ArvidssonSektion Institutionen för OmvårdnadUmeå Universitet 901 87 UmeåSammanfattningBarn med födoämnesallergier är ett ökande problem i dagens samhälle. LÄS MER

  2. 17. Biokemisk och immunologisk karaktärisering av pepsin-spjälkade mjölkallergener

    Master-uppsats, Institutionen för biologisk grundutbildning

    Författare :Kristoffer Jonasson; [2013]
    Nyckelord :Food allergy; pepsin; digestion; cow milk; IgE; ImmunoCAP; Födoämnesallergi; pepsin; matspjälkning; komjölk; IgE; ImmunoCAP;

    Sammanfattning : Milk allergens were digested by allowing them to flow through a chromatography column, where pepsin was conjugated to the stationary phase of the column. The allergen fragments were then characterized both biochemically, by using SDS-PAGE and gel permeation chromatography, and immunologically, by examining their reactivity to IgE and monoclonal antibodies. LÄS MER

  3. 18. Distriktssköterskors arbete kring födoämnesallergier på barnavårdcentral

    Magister-uppsats,

    Författare :Daniela Magnusson; Marie Nilsson; [2011-05-26]
    Nyckelord :infant; child; parent; allergy; food allergy; primary care; transition; parenthood;

    Sammanfattning : Att arbeta som distriktssköterska innebär att främja hälsa och förebygga ohälsa. Syftet med denna studie var att undersöka hur distriktssköterskor arbetar kring födoämnesallergier på barnavårdscentral. Symtom och tecken är ofta diffusa och kan lätt förväxlas med vanligt förekommande spädbarnsproblem såsom mag- samt hudbesvär. LÄS MER

  4. 19. Fisk i nöd och lust - Några fiskallergikers intag av omega-3 och resonemang kring sin allergi

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskap

    Författare :Jenny Grunnegård; Sofia Hjalmarsson; [2011-03-02]
    Nyckelord :allergi; fisk; information; omega-3;

    Sammanfattning : Livsmedelsverket har som råd att man ska äta fisk ofta, gärna tre gånger i veckan. Fet fisk innehåller mycket fleromättade fettsyror, särskilt omega-3, som kan minska risken för hjärtkärlsjukdomar, alltså anses att flertalet bör äta mer fisk ur folkhälsosynpunkt. LÄS MER

  5. 20. Hantering av kost fri från allergener inom förskola, skola och äldreomsorg

    Magister-uppsats, SLU/Dept. of Food Science

    Författare :Louise Bjärmark; [2011]
    Nyckelord :allergi; överkänslighet; allergener; födoämnesallergi; födoämnesöverkänslighet; skola; förskola; äldreomsorg;

    Sammanfattning : .... LÄS MER