Sökning: "Födoämnesallergi"
Visar resultat 16 - 20 av 28 uppsatser innehållade ordet Födoämnesallergi.
16. Skolsköterskans upplevelse av hinder för optimal hälsa hos skolbarn med födoämnesallergi. En intervjustudie
Magister-uppsats, Institutionen för omvårdnadSammanfattning : TitelSkolsköterskans upplevelse av hinder för optimal hälsa hos skolbarn med födoämnesallergi -en intervjustudie. Författare Anna Lundberg ochUlrika Freund-ArvidssonSektion Institutionen för OmvårdnadUmeå Universitet 901 87 UmeåSammanfattningBarn med födoämnesallergier är ett ökande problem i dagens samhälle. LÄS MER
17. Biokemisk och immunologisk karaktärisering av pepsin-spjälkade mjölkallergener
Master-uppsats, Institutionen för biologisk grundutbildningSammanfattning : Milk allergens were digested by allowing them to flow through a chromatography column, where pepsin was conjugated to the stationary phase of the column. The allergen fragments were then characterized both biochemically, by using SDS-PAGE and gel permeation chromatography, and immunologically, by examining their reactivity to IgE and monoclonal antibodies. LÄS MER
18. Distriktssköterskors arbete kring födoämnesallergier på barnavårdcentral
Magister-uppsats,Sammanfattning : Att arbeta som distriktssköterska innebär att främja hälsa och förebygga ohälsa. Syftet med denna studie var att undersöka hur distriktssköterskor arbetar kring födoämnesallergier på barnavårdscentral. Symtom och tecken är ofta diffusa och kan lätt förväxlas med vanligt förekommande spädbarnsproblem såsom mag- samt hudbesvär. LÄS MER
19. Fisk i nöd och lust - Några fiskallergikers intag av omega-3 och resonemang kring sin allergi
Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskapSammanfattning : Livsmedelsverket har som råd att man ska äta fisk ofta, gärna tre gånger i veckan. Fet fisk innehåller mycket fleromättade fettsyror, särskilt omega-3, som kan minska risken för hjärtkärlsjukdomar, alltså anses att flertalet bör äta mer fisk ur folkhälsosynpunkt. LÄS MER
20. Hantering av kost fri från allergener inom förskola, skola och äldreomsorg
Magister-uppsats, SLU/Dept. of Food ScienceSammanfattning : .... LÄS MER