Sökning: "Fermented beverages"

Visar resultat 1 - 5 av 8 uppsatser innehållade orden Fermented beverages.

  1. 1. Optimization of Solid-State Fermentation process for brown seaweed using LAB and characterization of the products

    Master-uppsats, Lunds universitet/Bioteknik (CI); Lunds universitet/Bioteknik (master)

    Författare :Sweta Singh; [2024]
    Nyckelord :lactic acid bacteria; solid-state fermentation; Alaria esculenta; Saccharina latissima; seaweed fermentation; biotechnology; Technology and Engineering;

    Sammanfattning : Fermentation has played a vital role in human history, offering solutions for food preservation, culinary diversity, and the creation of diverse and flavorful foods and beverages. Its importance continues today, both in traditional practices and in modern industrial applications. LÄS MER

  2. 2. Egtvedflickans bärmölska : Om bryggprocessen för fermenterade blanddrycker under sydskandinavisk äldre bronsålder

    Kandidat-uppsats, Linnéuniversitetet/Institutionen för kulturvetenskaper (KV)

    Författare :Anton Heed; [2021]
    Nyckelord :Boiling stones; nordic grog; Egtved; relational analogy; paramorphic model; ancient beer; ancient brewing techniques; mead; braggot; mixed fermented beverages; bronze age Denmark; south Scandinavia; Chaine Operatoire; Bronsålder; öl; mjöd; mölska; fermenterade blanddrycker; Egtved; Egtvedflickan; koksten; chaine operatoire; operationella kedjor; relationella analogier; paramorfisk modell; bärmölska; bryggprocesser; ölbryggning; fermentering;

    Sammanfattning : Egtvedflickans bärmölska – om bryggprocessen för fermenterade blanddrycker under sydskandinavisk äldre bronsålder. The Braggot of the Egtved Girl- the brewing process of Early Bronze Age mixed fermented beverages in South Scandinavia. LÄS MER

  3. 3. Det våras för öl : En studie om GBG Beer Weeks påverkan på Göteborg och dess ölkultur.

    Kandidat-uppsats, Karlstads universitet/Institutionen för geografi, medier och kommunikation (from 2013)

    Författare :Walter Magnuson; [2020]
    Nyckelord :craftmanship; gastronomy tourism; beer tourism; cultural tourism; special events; Hantverk; gastronomiturism; ölturism; kulturturism; evenemang;

    Sammanfattning : Alkohol har haft en central del i flertalet kulturer genom människans historia, där de tidigaste bevisen på fermentering av öl har hittats i Kina och daterats till över 7000 år gamla. I flera av dagens traditionella och moderna kulturer återfinns öl som en central del i ritualer och festligheter, och inom vissa kulturer har produktionen av fermenterade drycker blivit synonymt med nationen eller regionen. LÄS MER

  4. 4. Konsumtionsval, uppfattningar och inställningar : vad utgör studenters attityder till fermenterade drycker?

    Kandidat-uppsats, Högskolan Kristianstad/Fakulteten för naturvetenskap

    Författare :Max Andersson; Eric Öhman; [2019]
    Nyckelord :Fermented beverages; low alcohol content; attitudes; students; qualitative study; Fermenterad dryck; låg alkoholhalt; attityder; studenter; kvalitativ studie;

    Sammanfattning : Fermentering av livsmedel är något som människan gjort sedan de första mänskliga civilisationerna. Dessa uråldriga metoder används än idag och fermenterade drycker har under senare årtionden fått en ökad acceptans världen över och anses idag vara en trend. LÄS MER

  5. 5. Identification of Phenolic Compounds in Quinoa Milk Fermented with Lactic Acid Bacteria Strains

    Master-uppsats, Lunds universitet/Avdelningen för livsmedel och läkemedel

    Författare :Tawanda Mandoga; [2018]
    Nyckelord :Inocolum; Fermented quinoa milk; Polyphenols compounds; Antioxidant evaluation; Food technology; Technology and Engineering;

    Sammanfattning : Phenolic compounds, abundant in plants, are of significant interest and are increasingly becoming a subject of intensive research due to their bioactive properties such as antioxidant activity. The objective of this study was to identify phenolic compounds present in formulated quinoa milk fermented by two probiotic bacteria strains; Lactobacillus pentosus and Pediococcus pentosaceous by HPLC and evaluate their antioxidant capacity. LÄS MER