Sökning: "Fermented beverages"
Visar resultat 1 - 5 av 8 uppsatser innehållade orden Fermented beverages.
1. Optimization of Solid-State Fermentation process for brown seaweed using LAB and characterization of the products
Master-uppsats, Lunds universitet/Bioteknik (CI); Lunds universitet/Bioteknik (master)Sammanfattning : Fermentation has played a vital role in human history, offering solutions for food preservation, culinary diversity, and the creation of diverse and flavorful foods and beverages. Its importance continues today, both in traditional practices and in modern industrial applications. LÄS MER
2. Egtvedflickans bärmölska : Om bryggprocessen för fermenterade blanddrycker under sydskandinavisk äldre bronsålder
Kandidat-uppsats, Linnéuniversitetet/Institutionen för kulturvetenskaper (KV)Sammanfattning : Egtvedflickans bärmölska – om bryggprocessen för fermenterade blanddrycker under sydskandinavisk äldre bronsålder. The Braggot of the Egtved Girl- the brewing process of Early Bronze Age mixed fermented beverages in South Scandinavia. LÄS MER
3. Det våras för öl : En studie om GBG Beer Weeks påverkan på Göteborg och dess ölkultur.
Kandidat-uppsats, Karlstads universitet/Institutionen för geografi, medier och kommunikation (from 2013)Sammanfattning : Alkohol har haft en central del i flertalet kulturer genom människans historia, där de tidigaste bevisen på fermentering av öl har hittats i Kina och daterats till över 7000 år gamla. I flera av dagens traditionella och moderna kulturer återfinns öl som en central del i ritualer och festligheter, och inom vissa kulturer har produktionen av fermenterade drycker blivit synonymt med nationen eller regionen. LÄS MER
4. Konsumtionsval, uppfattningar och inställningar : vad utgör studenters attityder till fermenterade drycker?
Kandidat-uppsats, Högskolan Kristianstad/Fakulteten för naturvetenskapSammanfattning : Fermentering av livsmedel är något som människan gjort sedan de första mänskliga civilisationerna. Dessa uråldriga metoder används än idag och fermenterade drycker har under senare årtionden fått en ökad acceptans världen över och anses idag vara en trend. LÄS MER
5. Identification of Phenolic Compounds in Quinoa Milk Fermented with Lactic Acid Bacteria Strains
Master-uppsats, Lunds universitet/Avdelningen för livsmedel och läkemedelSammanfattning : Phenolic compounds, abundant in plants, are of significant interest and are increasingly becoming a subject of intensive research due to their bioactive properties such as antioxidant activity. The objective of this study was to identify phenolic compounds present in formulated quinoa milk fermented by two probiotic bacteria strains; Lactobacillus pentosus and Pediococcus pentosaceous by HPLC and evaluate their antioxidant capacity. LÄS MER