Sökning: "gastronomy tourism"

Hittade 5 uppsatser innehållade orden gastronomy tourism.

  1. 1. Varför matturism? Möjligheter och incitament för utveckling

    Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för geografi

    Författare :Viktoria Ågren; [2021]
    Nyckelord :Food tourism; Tourism development; Gastronomy tourism; Kulturgeografi; Turism; Matturism; Höga Kusten; Gastronomisk turism; Turismutveckling;

    Sammanfattning : Food tourism has recently become a trend throughout the world, and Sweden is not an exception. Regions and municipalities are now increasingly beginning to discover the potential benefits of food tourism development. LÄS MER

  2. 2. Det våras för öl : En studie om GBG Beer Weeks påverkan på Göteborg och dess ölkultur.

    Kandidat-uppsats, Karlstads universitet/Institutionen för geografi, medier och kommunikation (from 2013)

    Författare :Walter Magnuson; [2020]
    Nyckelord :craftmanship; gastronomy tourism; beer tourism; cultural tourism; special events; Hantverk; gastronomiturism; ölturism; kulturturism; evenemang;

    Sammanfattning : Alkohol har haft en central del i flertalet kulturer genom människans historia, där de tidigaste bevisen på fermentering av öl har hittats i Kina och daterats till över 7000 år gamla. I flera av dagens traditionella och moderna kulturer återfinns öl som en central del i ritualer och festligheter, och inom vissa kulturer har produktionen av fermenterade drycker blivit synonymt med nationen eller regionen. LÄS MER

  3. 3. Is gastronomy a new tourism lure of Scandinavian countries? : An exploratory study on Chinese tourists

    Master-uppsats, Umeå universitet/Kulturgeografi

    Författare :Jin Xin; [2016]
    Nyckelord :Chinese tourists; Scandinavia; food preference; food behavior; motivation;

    Sammanfattning : This exploratory study initially attempts to generate basic understanding regarding how do Chinese tourists evaluate the importance of Scandinavian gastronomies when holidaying the countries. And it further judge the states could whether implement gastronomical development strategy. LÄS MER

  4. 4. Translating terms and cultural aspects from English to Swedish in a social scientific text about gastronomy

    Magister-uppsats, Institutionen för språk (SPR)

    Författare :Jonathan Zylberstein; [2013]
    Nyckelord :adaptations; borrowings; culinary tourism; cultural words; food; gastronomy; terminology; tourism;

    Sammanfattning : The present study deals with the translation of a text about tourism and gastronomy. The analysis focuses on the translation of cultural words and terminology. LÄS MER

  5. 5. "Food Tells a Story in Every Bite": Co-Creating a Gastronomic Profile Through Food Tours

    Master-uppsats, Lunds universitet/Institutionen för tjänstevetenskap

    Författare :Kristin Wing; [2011]
    Nyckelord :food tourism; food tours; gastronomy; gastronomic profile; co-creation; multisensory; Social Sciences;

    Sammanfattning : .... LÄS MER