Sökning: "Hygieniska rutiner"
Visar resultat 1 - 5 av 11 uppsatser innehållade orden Hygieniska rutiner.
1. Anestesisjuksköterskans uppfattning om resursanvändning av plastprodukter till anestesiapparater
Magister-uppsats, Lunds universitet/Institutionen för hälsovetenskaperSammanfattning : Bakgrund: Anestesisjuksköterskor arbetar i en högteknologisk miljö med mycket engångsmaterial av plast. Anestesislangar som används är av plast och ofta avsedda för engångsbruk. Enligt ICN:s etiska kod ska alla sjuksköterskor arbeta för FN:s globala mål för hållbar utveckling, att minska plastanvändningen är en central fråga. LÄS MER
2. Factors affecting presence of feed in crops of broilers at slaughter : with focus on a hygienic slaughter
Master-uppsats, SLU/Dept. of Animal Nutrition and ManagementSammanfattning : Food security and sustainable consumption and production are parts of the United Nation Sustainable Development Goals 2 and 12. Filled broiler crops at slaughter poses a risk to contaminate carcasses with gastrointestinal contents. LÄS MER
3. Sjuksköterskans omvårdnadsåtgärder för att minska vårdrelaterade urinvägsinfektioner till följd av kvarliggande urinkateter
Kandidat-uppsats,Sammanfattning : Bakgrund: Vårdrelaterad urinvägsinfektion är ett stort problem på svenska sjukhus. Upp till 90 % av urinvägsinfektioner är till följd av kvarliggande urinkateter. Vårdrelaterad urinvägsinfektion resulterar till ökad sjuklighet, längre vårdtider och ökade kostnader för samhället. LÄS MER
4. HJÄLPANDE HÄNDER? Strategier för ökad följsamhet till rutiner kring handhygien
Kandidat-uppsats,Sammanfattning : Bakgrund Följsamheten till basala hygienrutiner och handhygien specifikt befinner sig på suboptimala nivåer. Den variation i nivåer av följsamhet som existerar i svensk hälso- och sjukvård antyder utrymme för förbättring. LÄS MER
5. Food safety in land-based shrimp productions : establishment of a HACCP plan at VegaFish AB
Master-uppsats, SLU/Dept. of MicrobiologySammanfattning : The aquaculture industry is on a global scale becoming acutely aware of the demand for increased and intensified production systems to supply people with food fish. Moreover there are requirements for these systems to be more ecologically sound managements. LÄS MER