Sökning: "Impact of food loss"
Visar resultat 16 - 20 av 98 uppsatser innehållade orden Impact of food loss.
16. Food loss in perishable food supply chains : The case of Colombia
Master-uppsats, Jönköping University/Internationella HandelshögskolanSammanfattning : Background: Challenges with food loss in perishable food supply chains (PFSCs) indeveloping countries, such as Colombia, is an increasing problem. The PFSCs in developingcountries are characterized by high uncertainty and a dynamic environment. LÄS MER
17. Towards Sustainable Coffee Packaging: A Comparative Study of Current and Future Materials for Zoégas Coffee
Master-uppsats, Lunds universitet/FörpackningslogistikSammanfattning : An important factor in preventing food waste is the ability to provide a product with a package according to its needs. The packaging material, in turn, needs to be recyclable in order to contribute to a circular use of materials rather than becoming waste. LÄS MER
18. Påverkan på klimat och biologisk mångfald från svensk och importerad quinoa: ett livscykelperspektiv
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Energy and TechnologySammanfattning : Quinoa anses vara en framtidsgröda, och har attraktiva egenskaper så som högt näringsinnehåll och brett användningsområde. I Sydamerika har quinoa odlats i tusentals år. I Sverige odlas quinoa genom företaget Nordisk Råvara. LÄS MER
19. Järnbristanemi och behandlingsmetoder : Jämförelse av effektivitet och säkerhet av intravenösa och orala järnbehandlingar av järnbristanemi vid graviditet och postpartum hos kvinnor.
Kandidat-uppsats, Linnéuniversitetet/Institutionen för kemi och biomedicin (KOB)Sammanfattning : Syre transporteras i kroppen från lungorna till vävnader bundet till hemoglobin i erytrocyter. Specifikt i hemoglobin är det järnatomen som binder syret. För att det ska bildas erytrocyter är det nödvändigt med järn, folsyra och vitamin B12. Brist på dessa leder till anemi. LÄS MER
20. Combining GHG Emissions and Soil Carbon Changes as a Single Metric to Evaluate Agricultural Policy Promoting Biomass for Biofuels
Master-uppsats, Lunds universitet/Miljövetenskaplig utbildning; Lunds universitet/Centrum för miljö- och klimatvetenskap (CEC)Sammanfattning : Incorporating a multi-year grass ley into an arable crop rotation can increase soil organic carbon stocks, reduce carbon emissions and provide feedstock for biogas. This thesis set out to study how a policy promoting agricultural biomass for biogas impacts GHG emissions and carbon sequestration on a regional level over a temporal scale of 20 years. LÄS MER