Avancerad sökning

Visar resultat 1 - 5 av 57 uppsatser som matchar ovanstående sökkriterier.

  1. 1. Life Cycle Assessment of Food Sensors

    Master-uppsats, KTH/Hållbar utveckling, miljövetenskap och teknik

    Författare :Weijie Yan; [2023]
    Nyckelord :;

    Sammanfattning : The global demand for food increased with the booming trend of population, while food waste is a severe issue to be solved. Xanthine is a chemical compound which will accumulate in meat after the death of the animal, and the concentration of it can be an indicator of meat freshness. LÄS MER

  2. 2. Biokol i foder till värphöns och slaktkycklingar

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Animal Nutrition and Management

    Författare :Viktor Mattsson; [2023]
    Nyckelord :biokol; foder; värphöns; ; kyckling; produktionsegenskaper;

    Sammanfattning : Inom produktionen av kyckling och ägg så är fodret den absolut största kostnaden. Ett bra foder är viktigt för att uppnå en bra produktion. Detta har medfört att lantbrukare och forskare har letat efter alternativa foderråvaror och tillsatser som kan bidra med positiva effekter på djuren för att få en högre produktion. LÄS MER

  3. 3. Organic Electrochemical Transistors for the Detection of Xanthine

    Master-uppsats, KTH/Skolan för elektroteknik och datavetenskap (EECS)

    Författare :Yunfan Lin; [2022]
    Nyckelord :Xanthine; OECT; Biosensor; PIBET-AO; Xanthine Oxidase XOD ; Xantin; OECT; Biosensor; PIBET-AO; Xantinoxidas XOD ;

    Sammanfattning : Food waste is gradually becoming a serious global issue in recent decades. It is reported that more than 1.3 billion tonnes of food consisting of around 50 % meat products are wasted every year on a global scale, while there are more than 800 million of the global population who are starving at the same time. LÄS MER

  4. 4. Matförgiftningar och dess orsaker i Sverige under perioden 2012–2021

    Magister-uppsats, SLU/Department of Molecular Sciences

    Författare :Wameidh Munther Potrus Potrus; [2022]
    Nyckelord :matförgiftning; livsmedelsburen sjukdom; smittämne; livsmedelshygien; smittkälla; utbrott;

    Sammanfattning : Varje år rapporterar Sveriges kommuner och Folkhälsomyndigheten ca 2000–3000 fall av matförgiftning till Livsmedelsverket. Livsmedelsverkets uppskattning är att ca en halv miljon svenskar drabbas per år. Den här studien syftar till att undersöka matförgiftningar under de senaste 10 åren. LÄS MER

  5. 5. Key Success Factors for End-User Adoption of 5G Technology Within a Low-Middle Income Country : A case study in Malaysia

    Master-uppsats, KTH/Skolan för industriell teknik och management (ITM)

    Författare :Markus Olofsgård; Philip Göransson; [2022]
    Nyckelord :5G; Industry 4.0; Adoption of technology; Adoption of broadband use; Diffusion of technology; Multi-level perspective; Low-middle income countries; Barriers and enabling factors; 5G; Industri 4.0; Anammande av teknik; Anammande av bredbandsteknik; Spridning av teknik; Multinivå-perspektiv; Låg- och medelinkomstländer; Barriärer och möjliggörande faktorer.;

    Sammanfattning : Recent breakthroughs within technology and data science have initiated talks of a new emerging industrial revolution, being the fourth of its kind. This revolution, titled as Industry 4. LÄS MER