Sökning: "Livsmedelsföretagare"
Visar resultat 11 - 15 av 15 uppsatser innehållade ordet Livsmedelsföretagare.
11. Förbättringsmöjligheter gällande kommunikation, bemötande och tydlighet bland livsmedelsinspektörer
Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för kostvetenskapSammanfattning : Bakgrund Livsmedelslagen bygger på livsmedelssäkerhet för att skydda konsumenternas hälsa och ligger till grund för livsmedelsinspektörernas arbete och livsmedelsföretagarnas verksamheter. Tidigare studier visar att många livsmedelsföretagare var nöjda med livsmedelsinspektörernas arbete men att de också såg många tänkbara förbättringsmöjligheter i livsmedelskontrollen. LÄS MER
12. Hur kan miljö- och hälsoskyddskontoren i Stockholms län uppnå en bättre samsyn i livsmedelstillsynen?
Magister-uppsats, SLU/Dept. of MicrobiologySammanfattning : Under 2006 skedde omfattande förändringar i livsmedelslagstiftningen, dels på EU-nivå, dels på nationell nivå. Det nya regelverket blev mindre detaljstyrt och mer inriktat på de mål som ska nås. Mot bakgrund av denna inbyggda flexibilitet ställs högre krav på inte bara livsmedelsföretagare, utan även på inspektörernas kompetens. LÄS MER
13. Rawfood, lågtempererade eller semitillagade livsmedel : orsak till problem med livsmedelssäkerhet på restauranger
Magister-uppsats, SLU/Dept. of MicrobiologySammanfattning : Background Rawfood och livsmedel tillagade på ett skonsamt sätt vid låga temperaturer har de senaste åren blivit populärt att servera på många restauranger. Dessa nya trender och tillagningssätt skapar nya risker från råvaror som livsmedelsverksamheter och myndigheter måste ta ställning ur i ett livsmedelshygieniskt perspektiv. LÄS MER
14. Kommunikation : En kvalitativ studie av hur det verbala samtalet under en livsmedelskontroll uppfattades av livsmedelsföretagare
Kandidat-uppsats, Tema vatten i natur och samhälleSammanfattning : Då matförgiftningarna runt om i världen stadigt ökar, har livsmedelsinspektörernas roll att kontrollera hur livsmedelsföretagen uppfyller livsmedelslagstiftningen blivit allt viktigare. År 2006 ändrades den svenska livsmedelslagstiftningen till att bli mer överensstämmande med EU:s livsmedelslagstiftning. LÄS MER
15. Hur fungerar spårbarheten av livsmedel ute i verksamheten? : en studie om kontrollsystem för spårbarhet
Magister-uppsats, SLU/Dept. of Food ScienceSammanfattning : Detta examensarbete har utförts i samverkan med Miljö- och stadsbyggnad, miljöenheten, Nacka kommun, med syfte att utifrån kvalitativa intervjuer undersöka hur spårbarheten av livsmedel fungerar ute i verksamheten. För att undersöka hur spårbarheten fungerar hos livsmedelsföretagare valdes sex stycken objekt ut; två tillverkare, två stora detaljhandlare samt två små detaljhandlare. LÄS MER