Sökning: "Livsmedelsföretagare"

Visar resultat 11 - 15 av 15 uppsatser innehållade ordet Livsmedelsföretagare.

  1. 11. Förbättringsmöjligheter gällande kommunikation, bemötande och tydlighet bland livsmedelsinspektörer

    Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för kostvetenskap

    Författare :Johanna Innala; [2014]
    Nyckelord :Livsmedelskontroll; livsmedelsinspektör; livsmedelsföretagare; förbättringsmöjligheter.;

    Sammanfattning : Bakgrund Livsmedelslagen bygger på livsmedelssäkerhet för att skydda konsumenternas hälsa och ligger till grund för livsmedelsinspektörernas arbete och livsmedelsföretagarnas verksamheter. Tidigare studier visar att många livsmedelsföretagare var nöjda med livsmedelsinspektörernas arbete men att de också såg många tänkbara förbättringsmöjligheter i livsmedelskontrollen. LÄS MER

  2. 12. Hur kan miljö- och hälsoskyddskontoren i Stockholms län uppnå en bättre samsyn i livsmedelstillsynen?

    Magister-uppsats, SLU/Dept. of Microbiology

    Författare :Thinh Vo; [2013]
    Nyckelord :samsyn; samverkan; livsmedelstillsyn; livsmedelskontroll; Stockholms län; miljö- och hälsoskyddskontor; miljökontor; kontrollmyndighet; förbättring;

    Sammanfattning : Under 2006 skedde omfattande förändringar i livsmedelslagstiftningen, dels på EU-nivå, dels på nationell nivå. Det nya regelverket blev mindre detaljstyrt och mer inriktat på de mål som ska nås. Mot bakgrund av denna inbyggda flexibilitet ställs högre krav på inte bara livsmedelsföretagare, utan även på inspektörernas kompetens. LÄS MER

  3. 13. Rawfood, lågtempererade eller semitillagade livsmedel : orsak till problem med livsmedelssäkerhet på restauranger

    Magister-uppsats, SLU/Dept. of Microbiology

    Författare :Tomas Larsson; [2012]
    Nyckelord :rå-mat; lågtempererad mat; köttfärs; EHEC; parasiter;

    Sammanfattning : Background Rawfood och livsmedel tillagade på ett skonsamt sätt vid låga temperaturer har de senaste åren blivit populärt att servera på många restauranger. Dessa nya trender och tillagningssätt skapar nya risker från råvaror som livsmedelsverksamheter och myndigheter måste ta ställning ur i ett livsmedelshygieniskt perspektiv. LÄS MER

  4. 14. Kommunikation : En kvalitativ studie av hur det verbala samtalet under en livsmedelskontroll uppfattades av livsmedelsföretagare

    Kandidat-uppsats, Tema vatten i natur och samhälle

    Författare :Magdalena Hallberg; Stefan Larsson; [2011]
    Nyckelord :Communication; Food inspector; Food business manager; Kommunikation; Livsmedelsinspektör; Livsmedelsföretagare;

    Sammanfattning : Då matförgiftningarna runt om i världen stadigt ökar, har livsmedelsinspektörernas roll att kontrollera hur livsmedelsföretagen uppfyller livsmedelslagstiftningen blivit allt viktigare. År 2006 ändrades den svenska livsmedelslagstiftningen till att bli mer överensstämmande med EU:s livsmedelslagstiftning. LÄS MER

  5. 15. Hur fungerar spårbarheten av livsmedel ute i verksamheten? : en studie om kontrollsystem för spårbarhet

    Magister-uppsats, SLU/Dept. of Food Science

    Författare :Emma Rosengren; [2010]
    Nyckelord :spårbarhet; kött; livsmedel;

    Sammanfattning : Detta examensarbete har utförts i samverkan med Miljö- och stadsbyggnad, miljöenheten, Nacka kommun, med syfte att utifrån kvalitativa intervjuer undersöka hur spårbarheten av livsmedel fungerar ute i verksamheten. För att undersöka hur spårbarheten fungerar hos livsmedelsföretagare valdes sex stycken objekt ut; två tillverkare, två stora detaljhandlare samt två små detaljhandlare. LÄS MER