Sökning: "Food inspector"
Visar resultat 1 - 5 av 16 uppsatser innehållade orden Food inspector.
1. Livsmedelsinspektörens nuvarande och framtida roll för minskat matsvinn : livsmedelsinspektörens perspektiv
Magister-uppsats, SLU/Dept. of Energy and TechnologySammanfattning : En tredjedel av all den producerade livsmedel som avses för konsumtion i världen förloras eller slösas bort. Detta kan leda till ett omfattande problem ur ett socialt, ekonomiskt och miljömässigt perspektiv. LÄS MER
2. Kommunal tillsyn som rör plastmaterial i kontakt med livsmedel i Norrköpings kommun
Magister-uppsats, SLU/Dept. of Energy and TechnologySammanfattning : I samband med en inspektion i Norrköpings kommun, uppmärksammades att kontroll av material som kommer i kontakt med livsmedel behöver mer kontroll. Via min roll som miljö-/hälsoskyddsinspektör på livsmedelsenheten i Norrköpings kommun initierade jag därför den här studien med syfte att få en övergripande bild av hur väl livsmedelsverksamheter i Norrköping uppfyller lagstiftningens krav när det gäller material och produkter avsedda att komma i kontakt med livsmedel. LÄS MER
3. Hur mår inspektören? En nulägesanalys om livsmedelsinspektörers arbetssituation
Magister-uppsats, Lunds universitet/Miljövetenskaplig utbildning; Lunds universitet/Centrum för miljö- och klimatvetenskap (CEC)Sammanfattning : How do we know that the food we eat is safe and healthy? Sweden is high on the charter over countries which have the highest food safety standards. Food health inspectors play an absolutely crucial role in maintaining these standards and systems. LÄS MER
4. Hot och stress – en livsmedelsinspektörs vardag?
Magister-uppsats, SLU/Department of Molecular SciencesSammanfattning : I Sverige ser man en ökad trend av stress och antalen hot som personer utsätts för. Hot och stress är något som många kan bli utsatta för idag, inom olika yrken och yrkesroller. Kommunala livsmedelsinspektörer är ett sådant yrke där hot och stress kan förekomma. LÄS MER
5. Is it illegal to waste food? : a study on applying the Swedish Environmental Code in food control for reduced food waste
Master-uppsats, SLU/Department of Molecular SciencesSammanfattning : One third of all food produced for human consumption globally is lost or wasted, making food waste a major problem from both an economic, social and environmental perspective. One way of preventing food waste is through legislation. LÄS MER