Sökning: "Mikrobiologisk undersökning."

Visar resultat 6 - 10 av 11 uppsatser innehållade orden Mikrobiologisk undersökning..

  1. 6. Mikrobiologisk vattenkvalitet i samfällighetsägda dricksvattennät : En undersökning av mikrobiologisk vattenkvalitet i sex samfällighetsägda dricksvattennät i Vaxholms kommun som får sitt vatten från Görvälnverket

    Magister-uppsats, Stockholms universitet/Institutionen för naturgeografi

    Författare :Jerker Johansson; [2014]
    Nyckelord :drinking water distribution system; microbiology; microbiological risk; drinking water; distribution facility; community; community-owned water distribution system; surface water; esthetical quality; legal; control; enforcement; dricksvattennät; mikrobiologi; mikrobiologisk risk; dricksvatten; distributionsanläggning; samfällighet; samfällighetsägd distributionsanläggning; ytvatten; estetisk kvalitet; juridik; kontroll; tillsyn;

    Sammanfattning : Att ha ständig tillgång till ett hälsosamt, rent och gärna gott dricksvatten tas idag ofta som självklart av många människor i Sverige. Sveriges sammanlagda nybildning av vatten innebär idag inga problem för dricksvattenförsörjningen om man bortser från ojämn fördelning av vattentillgångar samt lokala kvalitetsproblem. LÄS MER

  2. 7. Att äta eller inte äta? : Mikrobiologisk och sensorisk analys av opastöriserade franska dessertostar

    Kandidat-uppsats, Örebro universitet/Restaurang- och hotellhögskolan

    Författare :Magnus Westling; [2013]
    Nyckelord :Livsmedelshygien; sensorik; Enterobacteriaceae; korrelationsanalys; indikarorbakterie;

    Sammanfattning : I denna undersökning testades hypotesen huruvida det går att uppskatta antalet bakterier med hjälp av människan som mätinstrument. Syftet var att se om det fanns några korrelationer mellan mikrobiologiska och sensoriska resultat från analyser av opastöriserade dessertostar. LÄS MER

  3. 8. Hygien på lunchbufféer - Provtagning och observation på sex restauranger i Värnamo kommun

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskap

    Författare :Erica Kvarneving; [2011-03-02]
    Nyckelord :bufféservering; temperatur; livsmedelshygien; mikroorganismer;

    Sammanfattning : Tusentals människor drabbas av livsmedelsburna infektioner och förgiftningar varje år. Detta på grund av att restaurangpersonalen i många fall saknar tillräckliga kunskaper i livsmedelshygien. Den viktigaste faktorn för att kunna påverka bakterietillväxt i livsmedel är temperatur. LÄS MER

  4. 9. Undersökning av potentiella risker i samband med nedkylning av mat i storkök i Södertälje kommun

    Magister-uppsats, SLU/Dept. of Food Science

    Författare :Alma Kurtovic; [2011]
    Nyckelord :nedkylning; livsmedelshygieniska risker; felaktig temperatur;

    Sammanfattning : Tid och temperaturkrav spelar oerhört stor roll vid livsmedelshantering och de är en vanlig orsak till matförgiftningar om det sköts på fel sätt. Felaktig temperatur/tid ger förutsättningar för mikrobiologisk tillväxt och verksamhetsutövarna måsta ha bra kontroll över sådana processer. LÄS MER

  5. 10. Dricksvattenkvalite i enskilda vattentäkter : Landskrona kommun

    Kandidat-uppsats, Akademin för hållbar samhälls- och teknikutveckling

    Författare :Martin Larsson; [2008]
    Nyckelord :Landskrona; Pesticides; Wells; Nitrate; Microorganisms; Drinking water;

    Sammanfattning : Denna rapport är en sammanställning av de 100 undersökta enskilda brunnarna i Landskrona kommun vid årsskiftet 05/06. Det utfördes analyser på mikrobiologisk-, nitrat-, nitrit- och även kemiska bekämpningsmedelspåverkan. LÄS MER