Sökning: "Milk first"
Visar resultat 1 - 5 av 237 uppsatser innehållade orden Milk first.
1. Heritability of methane emission in Swedish Red cattle in northern Sweden
Master-uppsats, SLU/Dept. of Animal Breeding and GeneticsSammanfattning : Dairy cattle contribute a significant proportion of greenhouse gases (GHG), mainly methane (CH4), among other livestock species. Methane has a negative impact on climate; therefore, its reduction is a top priority for a sustainable dairy production system. LÄS MER
2. Överviktiga mödrars upplevelser av svårigheter vid amning : -En litteraturöversikt
Magister-uppsats, Uppsala universitet/Institutionen för folkhälso- och vårdvetenskapSammanfattning : Bakgrund: Att vara överviktig mamma och vilja amma kan ha många utmaningar. Överviktiga kvinnor över hela världen har ofta problematik med att få igång mjölkproduktionen. De har även svårt att positionera sitt barn för att de ska kunna ta ett bra tag av bröstvårtan på grund av de stora brösten. LÄS MER
3. Nio mjölkproducenters erfarenheter av att vaccinera mot E. coli mastit : en intervjustudie om effekt, arbetsmiljö och administration
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Biosystems and Technology (from 130101)Sammanfattning : Juverinflammation är en av de vanligaste sjukdomarna som drabbar mjölkkor, juverinflammation kallas också för mastit. Mastit orsakas i huvudsak av bakterier. Olika bakterier ger upphov till olika sorters mastiter med olika sjukdomsförlopp. Mastiterna kan vara kliniska eller subkliniska, det som skiljer dem åt är symptomen och tidsbilden. LÄS MER
4. Faktorer som påverkar livslängden hos svenska mjölkkor : effekter på metanutsläppen
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Animal Nutrition and ManagementSammanfattning : Livslängden hos svenska mjölkkor är idag relativt kort då faktorer som en hög rekryteringsprocent, låg fertilitet, sjukdomar och skador, låg mjölkavkastning, hög inkalvningsålder och en önskan om bättre genetiskt material i nästa generations kvigor spelar in. Alla dessa faktorer påverkar i sin tur metanutsläppen då en mjölkko som lever länge och bidrar till besättningen med sin mjölkavkastning har lägre metanutsläpp än en ko som lever kortare tid. LÄS MER
5. Komjölk kontra växtbaserade alternativ : en jämförande studie kopplat till näringsinnehåll, hälsa och miljöpåverkan
Kandidat-uppsats, SLU/Department of Molecular SciencesSammanfattning : Den här uppsatsens syfte är att utifrån näringsinnehåll, hälso- och miljöpåverkan jämföra komjölk med växtbaserade alternativ. De växtbaserade dryckerna som rapporten belyser är havre-, soja- och mandeldryck. En litteraturstudie har genomförts varvid flera olika databaser har använts. LÄS MER