Sökning: "Nutrition äldre patienter"
Visar resultat 1 - 5 av 57 uppsatser innehållade orden Nutrition äldre patienter.
1. Att förebygga undernäring hos äldre : En litteraturöversikt över sjuksköterskans erfarenheter
Kandidat-uppsats, Mälardalens universitet/Akademin för hälsa, vård och välfärdSammanfattning : Bakgrund: Undernäring kan ge allvarliga konsekvenser för den äldre patienten. Tidigare forskning visar att äldre patienter upplever undernäring som skrämmande. Samtidigt finns en okunskap kring ämnet. Anhöriga vill delta i nutritionsvården. LÄS MER
2. Screeningverktyg för Malnutrition : En kartläggning över identifieringsförmågan En litteraturstudie
Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för omvårdnadSammanfattning : Bakgrund: Prevalensen av malnutrition bland äldre patienter på sjukhus är hög. Tillståndet är förknippat med komplikationer som ökad dödlighet, ökad infektionsrisk, försämrad sårläkning och förlängd sjukhusvistelse. LÄS MER
3. Nutritionen har betydelse för förebyggande av svårläkta sår ochsårläkning!
Magister-uppsats, Högskolan i Borås/Akademin för vård, arbetsliv och välfärdSammanfattning : De patienter som främst drabbas av svårläkta sår är ur den äldre befolkningen vilket är den del av befolkningen som kommer att öka mest inom de närmsta decennierna. Forskning har visat att malnutrition har en stor betydelse när det gäller uppkomst och läkningsprocess av svårläkta sår. LÄS MER
4. Nutritionens betydelse för sår på nedre extremiteter : En beskrivande litteraturstudie
Kandidat-uppsats, Högskolan i Gävle/Avdelningen för vårdvetenskapSammanfattning : Bakgrund: Sår på nedre extremiteter är vanligt förekommande, särskilt hos äldre. De sår som inte läkt inom sex veckor räknas som svårläkta och brukar medföra stora lidanden för de drabbade samt stora samhällsekonomiska kostnader. LÄS MER
5. ATT VÅRDA ÄLDRE PATIENTER MEDUNDERNÄRING : En allmän litteraturöversikt utifrån sjuksköterskans perspektiv
Kandidat-uppsats, Mälardalens universitet/Akademin för hälsa, vård och välfärdSammanfattning : Bakgrund: Risken för undernäring ökar med åldrandet, då det finns flera faktorer som kanpåverka äldres nutritionsintag. Sjuksköterskans kompetens samt kunskap om nutritionsvårdär essentiella för att vårda undernärda äldre patienter. LÄS MER